Politie Gelderland-Midden

Velp / Arnhem - Man bekent zes insluipingen in tehuizen, etc
Publicatiedatum: 27-05-2004

De politie heeft een onderzoek afgesloten naar een zestal insluipingen gepleegd in bejaardentehuizen, een revalidatiecentrum en een kinderdagverblijf in Velp en Arnhem. Aangehouden werd hiervoor een 32-jarige man uit Arnhem.

De verdachte werd bij een van de insluipingen opgenomen met een videocamera, die in verband met de veiligheid in een bejaardentehuis in Velp hangt. Een verpleegkundige zag de man op 1 mei jl. in het verzorgingstehuis lopen en herkende hem van de videobeelden. Zij vroeg de man wat hij daar deed, weaarop hij zei op zoek te zijn naar een bewoonster. De verdachte werd door de verpleegkundige zo lang in de wachtruimte gezet, waarna zij de politie belde, die de man vervolgens aanhield.
Op 25 mei heeft de politie het onderzoek afgesloten en de processen-verbaal naar justitie gestuurd.

De verdachte bekende de volgende insluipingen gepleegd te hebben:


- Op 1 april diefstal van een laptop van een medewerker van een revalidatiecentrum aan de Heijenoordseweg in Arnhem.
- Op 4 april diefstal van een bolderwagen en negen dozen met luiers vanuit een kinderdagverblijf aan de Nieuw Schoonoord in Velp.
- Op 19 april diefstal van sigaretten, pakken koffie en geld uit een winkeltje van een wooncentrum voor ouderen aan de Korte Wal in Velp
- Op 23 april diefstal van een tas van een medewerkster met daarin o.a. een mobiele telefoon vanuit een revalidatiecentrum aan de Heijenoordseweg in Arnhem.

- Op 28 april diefstal van een tas vanaf een rollator vanuit een bejaardentehuis aan de Rijnstraat in Velp.

- Op 1 mei insluiping (poging) in bejaardentehuis aan de Rijnstraat in Velp.

///

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---