Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, donderdag 27 mei

Alkmaar 27-05-2004 - 14.30 uur

Politie zoekt getuigen van groot aantal autoinbraken Heiloo, woensdag 26 mei 2004.
De politie is op zoek naar getuigen van een groot aantal autoinbraken die plaats vonden in de nacht van dinsdag op woensdag. De auto's die werden bezocht stonden geparkeerd op de Termijen, de Ewisweg, en Baetenburg. Op de Termijen waren de inbrekers zeer actief. Daar werden drie auto's opengebroken en bij één bleef het bij een poging. In totaal werden vijf auto's opengebroken en werden goederen weggenomen. In alle gevallen werd een raampje van een portier vernield om in de auto te komen en hadden de inbrekers het gemunt op geluids- en navigatieapparatuur. Daarnaast werden in sommige gevallen grove vernielingen gepleegd. Vanuit een schuur achter een woning aan de Baetenburg werden in dezelfde nacht een tweetal fietsen gestolen. Gezien de werkwijze, plaats en het tijdstip is het niet ondenkbeeldig dat al deze inbraken zijn gepleegd door dezelfde dader(s). De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van deze inbraken of naar mensen die in de nacht van dinsdag op woensdag in de omgeving van de inbraken iets verdachts is opgevallen. Iedereen die meent te beschikken over informatie die kan leiden tot het vaststellen van de identiteit van de dader(s) wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Heiloo, telefoon 0900-8844.

Brand in slaapkamer
Alkmaar, woensdag 26 mei 2004.
Woensdagavond ontdekte de bewoonster van een woning aan de Hannie Schafstraat dat er brand was uitgebroken in één van de slaapkamers van haar woning. In de betreffende slaapkamer lagen vier kinderen in de leeftijd van 1 t/m 7 jaar te slapen. Het oudste kind dat wakker was vertelde met een aansteker te hebben gespeeld waardoor een deel van haar bed in brand was gevlogen. Samen met een aantal huisgenoten konden de kinderen op tijd uit de kamer worden gehaald. Hierbij kreeg een 47-jarige vrouw veel rook naar binnen. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. Zij mocht na behandeling weer naar huis. De woning bekwam zware rookschade.

Snelheidscontrole
Bergen woensdag 26 mei 2004.
Woensdag werd een snelheidscontrole gehouden op de Dreef. Tijdens deze controle werden een onbekend aantal voertuigen gecontroleerd. Twintig van hen reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u. terwijl terplaatse een snelheidslimiet geldt van 50 km/u.

Diefstal auto
Alkmaar, donderdag 27 mei 2004.
Donderdagmorgen heeft de eigenaar van een personenauto aangifte gedaan van diefstal van zijn voertuig. De auto stond geparkeerd op de Huibert Pootlaan en werd in de nacht van woensdag op donderdag weg genomen. Het betreft een auto van het merk Opel, type Corsa. De auto is bruin van kleur en voorzien van het kenteken RJ-48-VL.