Politie Amsterdam-Amstelland

Voetbalbalwedstrijd loopt uit de hand

27-5-2004. Woensdagavond rond acht uur escaleerde een zaalvoetbalwedstrijd op het IJsbaanpad. In de laatste minuut, net na het winnende doelpunt, raakten twee tegenstanders met elkaar in gevecht. Een van de twee, een 32-jarige man, werd daarbij tegen zijn kaak werd geslagen door een derde persoon.

Na afloop van de wedstrijd ging het slachtoffer naar de kantine. Drie mannen begonnen met hem te bekvechten. Een van hen pakte een busje pepperspray en spoot de man in het gezicht. Toen hij probeerde te vluchten achter de bar kreeg hij een stroomstoot in zijn nek. Het 32-jarige slachtoffer liep verwondingen op aan nek, ogen en kaak.
---

Huiselijk geweld: dader gearresteerd
27-5-2004. Dinsdagavond rond tien uur arresteerde de politie in de Indische buurt een 28-jarige man die zijn vriendin had mishandeld. De man had haar geslagen en bij de keel gegrepen. Zij raakte hierbij lichtgewond.

De vrouw wist zich van de man los te maken en de politie te waarschuwen. Terwijl agenten in de woning waren probeerde de man nogmaals de vrouw aan te vallen. Hij werd meteen in de boeien geslagen.

---

Verdachte dodelijke schietpartij gearresteerd

27-5-2004. Woensdagochtend rond tien uur werd een 30-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij op 14 oktober 2003 in een coffeeshop aan de Hoofdweg. Bij dit schietincident kwam Mohammed Chehkchar om het leven en werden twee personen in hun been getroffen. De verdachte werd aangehouden in een huis van bewaring in Nieuwegein waar hij voor een ander misdrijf vastzat. Rijbewijs kwijt na drankmisbruik
27-5-2004. Woensdagavond rond halftien moest een 70-jarige man zijn rijbewijs inleveren omdat hij te veel gedronken had. De man werd gecontroleerd omdat hij geen gordel droeg en zijn voertuig half op de stoep parkeerde. Omdat in de auto een zware alcohollucht hing, moest de man een alchoholtest ondergaan. Hij had een alcoholpromillage van 1.6. Naast een proces-verbaal voor zijn alcoholgebruik kreeg de man een bekeuring voor het niet dragen van de gordel.