Politie Zaanstreek-waterland


MEI-04
LOC: PURMEREND

Aangehouden jongen (14) bekent nog drie diefstallen met bedreiging

De op 19 mei aan de officier van justitie voorgeleide 14-jarige Purmerender, heeft bekend nog drie diefstallen met bedreiging te hebben gepleegd. Op 13 mei zou hij op de kermis in Purmerend van twee leeftijdgenootjes geld en op de kermis gewonnen sleutelhangers hebben gestolen. De verdachte bedreigde de jongens in elkaar te slaan als zij die spullen niet aan hem gaven.
Op 15 mei zou hij, samen met één van de andere jeugdige verdachten, op de Churchilllaan in Purmerend, ook weer onder bedreiging van geweld, een 16-jarige plaatsgenoot een mobiele telefoon afhandig hebben gemaakt.
De verdachte en twee 9 en 11-jarige jongens werden op 17 mei aangehouden.

16:06 26-MEI-04
LOC: ZAANDAM, ROZENGRACHT

Laveloze man opgepakt

Een 19-jarige man uit Zaandam werd door de politie aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man zou in een horecagelegenheid een ruit hebben vernield. De agenten troffen de man buiten aan met bloedende handen. De man was zodanig onder invloed van alcohol en mogelijk ook drugs, dat hij alleen maar onverstaanbaar kon praten en voortdurend dreigde om te vallen. Toen de agenten hem mee wilde nemen naar het bureau verzette hij zich hevig. Aan het bureau liet hij niet toe, dat een dokter naar zijn verwondingen keek. De man werd ter ontnuchtering ingesloten.

20:28 26-MEI-04
LOC: ZAANDAM, PARKSTRAAT

Politie zoekt getuigen van tasjesroof

De politie is op zoek naar getuigen van een tasjesroof omstreeks kwart voor acht gisterenavond. Een 65-jarige vrouw uit Zaandam fietste in de richting van de Westzijde. Er kwam een bromfiets links naast haar rijden en op het volgende moment pakte de passagier van die bromfiets de tas van de vrouw uit het mandje aan haar stuur. Daarna reed de bromfiets in volle vaart weg en sloeg bij de Westzijde linksaf in de richting van de Vincent van Goghweg. Het ging zo snel, dat het slachtoffer alleen weet, dat de passagier van de bromfiets een zwart jack aan had met een brede witte baan over de rug en de mouwen. Getuigen worden verzocht te bellen met het wijkteam Zaandam Centrum via 0900-8844, of via Misdaad Anoniem 0800-7000.
Het betrof een bruine leren handtas met lang hengsel en een overslag, met daarin twee portemonnees met geld, bankpassen, rijbewijs, etc.

21:06 26-MEI-04
LOC: ZAANDAM, KONINGIN JULIANAPLEIN

Man aangehouden wegens vernieling

De politie heeft een 42-jarige man uit Amsterdam aangehouden wegens vernieling. De man werd na een burenruzie in de eerste hulp van ziekenhuis De Heel verzorgd aan zijn wonden, die hij daarbij had opgelopen. Toen hij weer naar huis mocht weigerde hij te vertrekken. Hij vernielde een telefoontoestel en bedreigde de portier. De man was behoorlijk onder invloed van alcohol en mogelijk ook drugs. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten.

02:58 27-MEI-04
LOC: VOLENDAM, SLOBBELAND

Inbreker op heterdaad aangehouden

De politie heeft een 29-jarige man uit Abbekerk aangehouden wegens een poging tot inbraak in een bedrijfspand. Medewerkers van een beveiligingsbedrijf troffen een auto onder verdachte omstandigheden aan en waarschuwden de politie. Toen deze arriveerde kwam de verdachte even later achter de auto vandaan. Hij had zich achter de auto verstopt tussen een zeecontainer en de walkant van een sloot. Op de plaats waar de man had gezeten troffen de agenten diverse inbrekerswerktuigen aan. Ook in de auto van de verdachte werden die aangetroffen. Bij verder onderzoek werden bij het bedrijf verse braaksporen ontdekt. De verdachte werd ingesloten.

08:18 27-MEI-04
LOC: ZAANDAM, VAN LOOSBROEKWEG

Vrouw gewond na aanrijding op busbaan

Een 45-jarige vrouw uit Zaandam kreeg een hoofdwond na een aanrijding met een personenauto op de busbaan. De aanrijding vond plaats vlak bij de ingang van de eerste hulp van ziekenhuis De Heel. De vrouw fietste op het fietspad richting het Prins Bernhardplein. Een 57-jarige automobilist uit Assendelft reed op de Heijermansstraat in dezelfde richting. Omdat hij naar het ziekenhuis moest maakte hij gebruik van de busbaan van de Van Loosbroekweg om een stuk af te snijden. Vervolgens ontstond de aanrijding tussen de fietsster en de auto.


Verkeershandhaving

R. de Haan
Telefoon (075) 687 40 80
Mob. 06 53597597
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-260504


10:00-16:00 26-MEI-04
Regio
Radardetector-detector (RDD)
Het verkeershandhavingsteam van de regiopolitie Zaanstreek waterland heeft de beschikking gekregen over een zgn. radardetector-detector. Het apparaat is bedoeld om radardetectoren in auto's op te sporen. Na het strafbare bezit hiervan zijn automobilisten inventiever geworden en zijn de detectoren vaak netjes weggewerkt. Om toch opsporing mogelijk te maken is de zgn. radardetector-detector ontwikkeld. Het apparaat is van Australische makelij en wordt net als zijn "vijand" tegen het voorraam van de auto geplakt. Als er een radardetector in zijn omgeving actief is verspreidt hij een akoestisch en optisch signaal, wat sterker wordt, na gelang het op te sporen apparaat dichterbij komt. Op die manier kan de bewuste auto geselecteerd worden en een stopteken krijgen. Na de ingebruikneming zijn op de A7 en de A8 de eerste Radardetectoren aangetroffen en inbeslaggenomen. De bestuurders / eigenaren van deze detectoren kunnen naast de inbeslagneming rekening houden met een bekeuring van 250 euro.


09:00-14:00 26-MEI-04
Middelie
Videoauto
Op de Provincialeweg N247 in Middelie is door de bemanning van de videoauto een snelheidscontrole uitgevoerd. Tijdens deze controle wordt de snelheid gemeten door middel van een trajectcontrole en worden de beelden van de overtreding vastgelegd op film. Een bestuurder van een auto heeft daarbij zijn rijbewijs moeten inleveren. Hij reed 130km/uur, terwijl de toegestane snelheid 80km/h is.


19:00-22:30 26-MEI-04
Noord Beemster

Snelheidscontrole

Op de Middenweg in NoordBeemster is door een radarwagen een snelheidscontrole gehouden. De controle had betrekking op het verkeer rijdend in beide richtingen. Van de 660 passanten reden er 128 te hard. Het overtredingspercentage bedroeg op dit tijdstip 19,4%, terwijl dit gedurende de dag op gemiddeld 5% ligt.
15:00-18:00 26-MEI-04
Assendelft


Algemene verkeerscontrole
Op de Communicatieweg West in Assendelft is een verkeerscontrole gehouden. Daarbij werd in het bijzonder gelet op het dragen van de autogordel, snelheid. Tien bestuurder reden met een auto, terwijl zij de gordel niet droegen, tien bestuurders reden te hard. Daarnaast werden drie bestuurders bekeurd voor het niet handsfree bellen in de auto.

---- --