Nationaal Actieplan Seksueel Misbruik Kinderen

Advocaten Michael Jackson voelen zich 'tegengewerkt'

De advocaten van Michael Jackson vinden dat ze in de kindermisbruikzaak die tegen de popster loopt, worden tegengewerkt door de aanklagers. Volgens de advocaten werken de aanklagers niet mee en houden ze documenten achter die belangrijk zijn voor de verdediging.

Het juridische team van de zanger zegt dat de aanklagers niet reageren op verzoeken om documenten in te mogen zien van getuigenverklaringen en kopieën van foto's en filmopnames die gevonden zijn tijdens een huiszoeking bij Jackson's Neverland Ranch. Deze documenten zouden de beschuldigingen bewijzen.

Jackson werd een maand geleden door een jury in het Amerikaanse Santa Barbara in staat van beschuldiging gesteld voor het misbruiken van een 12-jarige jongen. De zanger wordt ervan beticht voorjaar 2003 een toen dertienjarige jongen zeven keer seksueel te hebben misbruikt en hem onder de invloed van alcohol te hebben gebracht.

In januari pleitte de populaire popster bij het begin van zijn proces "onschuldig". Wacko Jacko kwam na een korte arrestatie in november vrij na het betalen van een borgsom van drie miljoen dollar. Vorige maand volgde er een nieuwe beschuldigd van seksueel misbruik van een minderjarige. Een nog onbekende man heeft gezegd dat de zanger hem eind jaren tachtig op jonge leeftijd in Los Angeles heeft misbruikt. De zanger blijft alle aanklachten tegen hem ontkennen. Hij zegt dat de beschuldigingen pogingen zijn om hem geld af te persen.
---


---

Laatst gewijzigd: 27-05-2004