Ministerie van Economische Zaken

Berichtnaam: Bedrijvenloket succes

Nummer: 562

Datum: 27-05-2004


Dagelijks maken 1500 ondernemers gebruik van het elektronisch bedrijvenloket. Ondernemers kunnen in deze fase van het elektronisch bedrijvenloket op 600 vragen antwoorden krijgen die zij aan de belastingdienst en de kamer van koophandel willen stellen. In de volgende fases zal gewerkt worden om het aantal participanten dat zijn informatie aanbiedt via het bedrijvenloket te vergroten. Inmiddels zijn hierover besprekingen met een aantal gemeenten en ministeries gestart. Ook moet het in de toekomst mogelijk worden om formulieren te downloaden en te versturen.


Dit staat in de voortgangsrapportage over het programma ICT en Administratieve Lastenverlichting (ICTAL) die de staatssecretaris van Economische Zaken, Karien van Gennip, vandaag naar de Tweede kamer heeft gestuurd. Bij het programma ICTAL werken bedrijfsleven en overheidsorganisaties, onder coördinatie van het Ministerie van Economische Zaken, samen aan de ontwikkeling van ICT-producten die administratieve lasten zullen verlichten. Met het programma ICT en Administratieve Lastenverlichting wordt een bijdrage geleverd aan de doelstelling van het kabinet om de komende jaren de administratieve lasten voor bedrijven met 25% te verminderen. Bovendien zorgt ICT er voor dat de overheid efficiënter kan werken.


Het programma is vorig jaar gestart en nu zijn de eerste versies van het elektronische bedrijvenloket, het basisbedrijvenregister en de overheidstransactiepoort operationeel. De komende jaren worden bovengenoemde producten verder uitgebouwd. Het ambitieuze programma loopt tot 2006.


De voortgangsrapportage staat op www.ez.nl: http://www.ez.nl/upload/docs/Kamerbrieven/PDF-Documenten/4034034-vtk.pdf.