Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling

Postbus 94020
1090 GA Amsterdam
T: + 31 (0) 20 568 8755
F: + 31 (0) 20 568 8787
e-mail: info@ncdo.nl

Bezoekadres:
Mauritskade 63
(hoofdingang KIT)
1092 AD Amsterdam

Home / Nieuws / Persberichten

Van Ardenne en Menzo steunen vrijwilligers met ontwikkelingsprojecten

27.05.2004 16:51

Agnes van Ardenne, minister voor Ontwikkelingssamenwerking, en Stanley Menzo, oud doelman van Ajax, moedigen vrijwilligers aan die zich inzetten voor projecten in ontwikkelingslanden. Van Ardenne reikt 5000 uit aan het beste project en Menzo enthousiasmeert met de Suriprofs. Dat doen zij op donderdag 27 mei op een bijeenkomst van NCDO in Nijkerk.

De minister reikt aan het eind van de middag de geldprijs uit aan een van de volgende genomineerde vrijwilligersorganisaties: Stichting Verkaart helpt Kenia/Verkaart Development Team uit Den Haag bouwt en ondersteunt 60 scholen in Kenia en geeft voorlichting over onder andere Aids- en malariabestrijding;
Heifer Nederland uit Roosendaal geeft dieren en landbouwtrainingen aan arme gezinnen in meer dan 115 landen;
Ziekenhuis St Jansdal/Stichting Vrienden van St. Marys uit Harderwijk verbetert de voorzieningen voor gekwalificeerd personeel in een Ghanees ziekenhuis, zodat de kwaliteit van de zorg gegarandeerd blijft.
De winnaar krijgt ook de titel Ambassadeur voor de millenniumdoelen. De 350 aanwezigen op de bijeenkomst kiezen zelf de winnaar.

Verder zal Van Ardenne de aanwezigen toespreken over het belang van de millenniumdoelen. Om die te bereiken moeten alle zeilen worden bijgezet en daarbij zijn deze kleinschalige projecten van deze vrijwilligers van betekenis.

Stanley Menzo vertelt meer over de Suriprofs, een gelegenheidsteam met alle bekende Surinaams Nederlandse voetballers die geld inzamelen voor ontwikkelingsprojecten in Suriname.