Ingezonden persbericht


SAS introduceert nieuwe versie SAS Risk Dimensions

Volgende stap in evolutie risicobeheersing

Huizen, 27 mei 2004 Tegenvallende economische ontwikkelingen, toegenomen concurrentie en nieuwe regelgeving zoals Basel II en Sarbanes-Oxley vergroten de vraag naar oplossingen voor risicobeheersing. Om aan deze groeiende behoefte tegemoet te komen, introduceert SAS de nieuwste versie van SAS Risk Dimensions. Dankzij functies zoals portfolio-optimalisatie, verbeterde kasstroomanalyse, kredietrisico- en activa/passiva-modellen, en dankzij de toegenomen schaalbaarheid kunnen bedrijven risico s waaraan zij blootstaan met nog meer precisie meten en in de hand houden.

SAS Risk Dimensions biedt de veelgebruikte analyse-, data access- en datawarehousing-functionaliteit van SAS, waardoor organisaties gegevens uit talrijke bronnen kunnen analyseren. De oplossing biedt een omgeving die de besluitvorming ondersteunt en zowel krediet- als marktrisico s in kaart brengt en beheersbaar maakt op een manier die voldoet aan de unieke eisen van elke organisatie.

SAS Risk Dimensions maakt het mogelijk om informatie op elk gewenst niveau van aggregatie of detaillering te bekijken. Bovendien hebben risk managers, het hoger management en anderen toegang tot de risicobeperkende maatregelen die de organisatie heeft genomen, en kunnen ze hierover communiceren, dankzij de uitgebreide rapportagemogelijkheden. Hiermee is ook een betere besluitvorming gediend.

Nieuwe en verbeterde functionaliteit

De nieuwe versie van SAS Risk Dimensions wordt ondersteund door het nieuwe business intelligence -platform SAS 9 en door uitgebreide analysefunctionaliteit waardoor organisaties sneller dan ooit tevoren informatie kunnen verzamelen, opslaan, analyseren en distribueren.

Dankzij de robuuste analysemogelijkheden van SAS Risk Dimensions kunnen organisaties met groot gemak hun portfolio optimaliseren, rekening houdend met de relatie tussen risico s en rendement. Een optimale portfolio kan worden gebaseerd op het hoogst mogelijke te verwachten rendement bij een gegeven risiconiveau of op het laagste risico bij een gegeven verwacht rendement. Resultaten kunnen grafisch worden weergegeven zodat gebruikers zich een duidelijk beeld kunnen vormen van het risico/rendement-profiel van de onderneming.

Kasstromen kunnen worden uitgesplitst per zelfgedefinieerde tijdsperiode. Hierdoor maar ook dankzij technieken als kasstroomprojectie en gap-analyse wordt het beheer van activa/passiva verbeterd. Organisaties kunnen activaberekeningen met risicoweging uitvoeren en toekomstige rendementen bepalen. Portfolio s kunnen worden geëvalueerd waarbij rekening wordt gehouden met zowel zekerheidstellingen als complexe salderingen.

SAS biedt een geconsolideerd en uitgebreid raamwerk dat volledig tegemoetkomt aan de vraag naar risicobeheersing in diverse marktsectoren. SAS Risk Dimensions in combinatie met de onlangs verworven softwaretechnologie RiskAdvisory BookRunner en TradeBlotter, resulteert in een integraal risicobeheersingsplatform dat geschikt is voor front-, middle én backoffice. Financiële dienstverleners kunnen SAS Risk Dimensions inzetten als onderdeel van een groter risicobeheersingspakket dat helpt bij het beheer van operationele risico s met SAS OpRisk Management en kredietrisico met SAS Credit Risk Management.

Over SAS

SAS levert een nieuwe generatie business intelligence software en dienstverlening die werkelijke enterprise intelligence creëert. SAS oplossingen worden gebruikt door meer dan 40.000 organisaties, waaronder 90 procent van de Fortune 500, om meer winstgevende relaties te ontwikkelen tussen klanten en leveranciers en om meer accurate en gefundeerde beslissingen mogelijk te maken die bedrijven kunnen laten groeien. SAS is uniek in de volledige integratie van datawarehousing en analytische en traditionele BI-toepassingen zodat grote hoeveelheden gegevens worden getransformeerd tot werkelijke informatie. Al bijna dertig jaar levert SAS de wereldwijde klantenkring The Power to Know. Bezoek ons op www.sas.com/nl

Meer informatie voor de redactie:

SAS Institute

Hussein Ibrahim

Tel. 035 699 6947

E-mail: hussein.ibrahim(at)snl.sas.com

Potters PR

Monique Potters

Tel. 0345 501 595

Mobiel: 06 28 88 96 32

E-mail: monique(at)potterspr.nl