Gemeente Woerden

Verkeersmaatregelen rondom bouwproject Hoochwoert vastgesteld

Om de komende bouw van het centrumplan Hoochwoert in goede banen te leiden zijn verschillende verkeersmaatregelen nodig. Vorige week nam het college van burgemeester en wethouders hierover een besluit. De verkeersmaatregelen gaan in zodra de bouw start gaat: naar verwachting is dat komende zomer. Heeft u eerder ingesproken op de verkeersmaatregelen, dan ontvangt u hierover bericht.

De verkeersmaatregelen op een rij

Niet-verkeersbesluitplichtige verkeersmaatregelen
* opheffen van de parkeerterreinen Nieuwe Markt, het voormalige A&P-terrein en het tijdelijke parkeerterrein op het Kerkplein;
* aanpassen van de P-route via de Rijnstraat;
* opheffen doorgaande fietsroute via de Kruittorenweg en instellen alternatieve fietsroute via de Havenstraat;
* opheffen langsparkeervakken aan de Meulmansweg;
* opheffen van 2 parkeerplaatsen op de kruising Groenendaal/Hoge Woerd;

* herstellen van enkele parkeervakken aan de Emmakade;

Verkeersbesluitplichtige maatregelen

* bouwverkeer wordt uitgezonderd op het eenrichtingsregime op de Zandwijksingel;

* afsluiting van de Van Oudheusdenstraat en Nieuwe Markt voor het gemotoriseerd verkeer;

* afsluiting van een deel van de Meulmansweg en de Groenendaal en de Kazernestraat in zijn geheel voor alle verkeer en voetgangers;
* opheffing van het vrijliggende fietspad aan de Kruittorenweg vanaf de Groenendaal tot aan de Meulmansweg.

Het is mogelijk om bezwaar te maken tegen de verkeersmaatregelen die opgenomen zijn in de verkeersbesluit. De bezwaartermijn duurt 6 weken. Tegen niet-verkeersbesluitpichtige maatregelen is geen bezwaar mogelijk. Zie ook de officiële publicatie elders op deze pagina.

Hoe lang gelden de maatregelen?
De vastgestelde verkeersmaatregelen gelden tijdens de gehele bouwperiode van het project Hoochwoert. Zoals nu kan worden ingeschat gaat het om de periode vanaf de zomer 2004 tot eind 2006. Het verkeer wordt met behulp van borden op de hoogte gebracht. Ook komen er speciale bewegwijzeringsborden naar de (horeca)bedrijven rondom de bouwplaats.

Speciale aandacht voor bouwverkeer
De bouw van Hoochwoert brengt veel bouwverkeer met zich mee in de binnenstad. In het begin gaat het vooral om zandwagens. Later om aanvoer van bouwmaterialen. Met de projectontwikkelaar van Hoochwoert worden afspraken gemaakt over de route die de wagens moeten volgen. De bouwroute is zo gekozen dat er geen extra drukte ontstaat op de hoofdroutes door het centrum. De route loopt via de Meulmansweg, Westdam, Rembrandtlaan, Boerendijk richting A12. Het bouwverkeer moet zich houden aan de maximale snelheid van 30 km/uur. Om eventuele latere schade goed te kunnen beoordelen worden alle trillingsgevoelige panden aan de Meulmansweg, Westdam en Zandwijksingel de komende weken bouwtechnisch onderzocht. De bewoners ontvangen hierover bericht.

Binnenkort meer informatieZodra de startdatum van de bouw bekend is, volgt er veel meer informatie over de bouw, het bouwverkeer en verkeersroutes. De gemeente houdt u op de hoogte via deze pagina, advertenties en infoborden. Heeft u op dit moment vragen, dan kunt u bellen met het Team Communicatie, doorkiesnummer 428828.