Gemeente Eindhoven

Persbericht: 27 mei 2004, no. 151

Veilig skaten op het basisonderwijs

Skate-les krijgen op je eigen schoolplein ?
Skate- les krijgen met je hele klas?
Skate-les krijgen van een ervaren skate instructeur?

Dit is allemaal mogelijk binnen het nieuwe project veilig skaten op het basisonderwijs. De lessen worden gegeven op het schoolplein en er hebben zich reeds 20 scholen aangemeld. Er wordt aan zon 140 groepen met een totaal van 3000 kinderen les gegeven. De lessen vinden plaats van 25 mei t/m de zomervakantie en in het nieuwe schooljaar van 7 september tot aan de herfstvakantie. Dit alles wordt georganiseerd door Sportbedrijf De Karpen in samenwerking met Skate Center Eindhoven. Het is een initiatief vanuit Eindhoven Actief, een sportstimuleringsprogramma van de gemeente Eindhoven.

De eerste lessen zijn reeds gegeven op dinsdag 25 mei op basisschool De Opbouw, zij hebben hier met 6 groepen aan deelgenomen. De kinderen en docenten waren erg enthousiast en vonden het geweldig leuk om nu eens te skaten tijdens de gymles. Een onvergetelijke activiteit waarbij veiligheid, kennismaking, lekker bewegen en voornamelijk plezier voorop staan.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot project Veilig skaten en Sportformule, het stedelijk steunpunt voor sport, tel..nr. 040- 2382723.

© 2004 Gemeente Eindhoven