Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 18 mei 2004
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng

1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 11 mei 2004. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Meerjarige tijdelijke gebruiksvergunning concourstent van de Slotruiters. Toelichting:
Voor het gebruik van een tent waar meer dan 50 personen in kunnen verblijven is een gebruiksvergunning benodigd. Jaarlijks vraagt de organisator een tijdelijke gebruiksvergunning aan op basis van een door de regionale brandweer reeds goedgekeurde tekening. Derhalve zijn er geen beletselen om een meerjarige vergunning te verlenen op basis van deze tekening. Indien de organisator een afwijkende indeling voorstaat, dan dient hij uiteraard een nieuwe vergunning aan te vragen. Dit wordt ook uitdrukkelijk meegedeeld in de uitgaande brief. Ambtelijk advies:
Aan de landelijke rijvereniging en ponyclub "De Slotruiters" onder voorwaarden een tijdelijke gebruiksvergunning verlenen voor de jaren 2004 tot en met 2009 voor het gebruik van een concourstent overeenkomstig bijgevoegde en als zodanig op 8 maart 2002 gewaarmerkte plattegrondtekening
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Voorstel vereffening positief saldo jaarrekening 2003 Milieudienst Noord-West Utrecht. Toelichting:
De ontwerp jaarrekening laat een batig saldo zien van 20.547,13. Voorstel is om grootste deel van het positief saldo, te weten 20.000,- terug te geven aan de gemeenten en een klein deel 547,13 toe te voegen aan de reserves. De 20.000,- worden aan de hand van de verdeelsleutel teruggegeven aan de gemeenten, voor Abcoude komt dit neer op 1.219,57. Ambtelijk advies:
U wordt geadsviseerd het voorstel 'vereffening positief saldo jaarrekening 2003' voor kennisgeving aan te nemen en zodoende geen zienswijzen in te dienen bij het dagelijks bestuur van de Milieudienst Noord-West Utrecht.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Protocol Ha2oK reconstructie A2 en onderliggend wegennet. Toelichting:
Door Rijkswaterstaat wordt in de periode 1999-2011 de A2 (verbreding) en het onderliggend wegennetwerk gereconstrueerd. Op het traject Utrecht-Abcoude zijn hierbij verschillende overheidsorganisaties verantwoordelijk voor de vergunningverlening en handhaving en het toezicht in het kader van diverse milieuwetten. Om ervoor te zorgen dat de vergunningverlening en handhaving op het tracé op een uniforme en soepele manier verloopt zijn deze overheden een project gestart. Met dat doel is een project van start gegaan onder de naam Ha2oK, voor het traject Holendrecht-Oudenrijn. Ambtelijk advies:
Het protocol Ha2oK ten behoeve van de reconstructie van de A2 en het onderliggend wegennet voor kennisgeving aannemen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.


3. Ontwerp-jaarstukken 2003 Milieudienst Noord-West Utrecht. Toelichting:
De ontwerp-jaarstukken bestaan uit de jaarrekening en het jaarverslag 2003. De jaarrekening laat een batig saldo zien van 20.547,13. Uit het jaarverslag 2003 kan geconcludeerd worden dat door de dienst aan de gestelde verwachtingen ten aanzien van prestaties en producten is voldaan. Door de nieuwe gemeenschappelijke regeling kunnen de raden bij het DB van de RMD hun zienswijzen naar voren brengen omtrent de ontwerp-jaarstukken. Dit dient echter vóór 20 mei te gebeuren. De commissie VROM laat de afhandeling echter aan het college over (besluit vergadering 6 mei). Ambtelijk advies:
U wordt geadviseerd de ontwerp-jaarstukken voor kennisgeving aan te nemen. B&W-besluit:
Niet overeenkomstig voorstel besloten. B&W wensen op zeer korte termijn een nadere verklaring voor de forse overschrijding in het educatiepakket. Deze categorie is vooraf goed te sturen en kan en mag dus niet onderhevig zijn aan een overschrijding.
4. Begroting 2005 van de Milieudienst Noord-West Utrecht. Toelichting:
De ontwerp-begroting 2005 is gebaseerd op de aangepaste begroting 2004. De begroting 2005 wordt nader uitgewerkt in het bedrijfsplan 2005. De gemiddelde begrotingsstijging in de regio is 1%. Per gemeenten treden hier echter fluctuaties in op door een bijstelling van de bedrijfsgerichte taken (wettelijke taken) door een wijziging in het bedrijvenbestand. Dit geldt ook voor Abcoude. Door de nieuwe gemeenschappelijke regeling kan de raad bij het DB haar zienswijze in brengen omtrent de ontwerp-jaarstukken. De commissie VROM laat dit echter aan het college over (besluit vergadering 6 mei).
Ambtelijk advies:
De begroting 2005 van de Milieudienst Noord-West Utrecht voor kennisgeving aannemen en zodoende geen zienswijzen indienen bij het Dagelijks Bestuur van de Milieudienst. B&W-besluit:
Niet overeenkomstig voorstel besloten. B&W wensen een nadere onderbouwing van de stijging van
3,17% voor twee vergunningen en een melding. In afwachting hiervan het Dagelijks Bestuur van de Milieudienst -per omgaande- schriftelijk verzoeken om uitstel van de reactiedatum van 20-5. PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik

1. Aanbieding jaarverantwoording 2003 en beheersrekening 2003. Toelichting:
De jaarrekening sluit met een positief saldo van 92.762. Overeenkomstig de nota reserves en voorzieningen wordt voorgesteld het saldo te storten in de saldireserve. Ambtelijk advies:
De jaarverantwoording 2003 aanbieden (na behandeling in de commissie ABFZ) aan de gemeenteraad met het advies om de jaarverantwoording voor kennisgeving aan te nemen en de daarin opgenomen jaarrekening 2003 vast te stellen.
B&W-besluit:
Wordt aangehouden voor nader overleg op 26 mei v.m.. Op die ochtend dient de accountantsverklaring met een sterkte- en zwakte-analyse beschikbaar te zijn. Inhoudelijk en tekstueel moeten de nodige aanpassingen worden gepleegd. Ook moet een duidelijke relatie worden gelegd met de meerjarenraming om de indruk weg te nemen, dat -i.v.m. het positief saldo- de situatie minder zorgelijk is.

---

2. Aanvullende begrotingswijziging 2004.
Toelichting:
Bij de begrotingsvoorbereiding 2005 is geconstateerd dat op een aantal punten de voorgestelde wijzigingen op de begroting in eerste aanleg 2004 bij de eerste begrotingswijziging 2004 niet correct cq volledig zijn verwerkt. Tevens is gebleken dat de opzet van de begroting 2004 op een aantal onderdelen moet worden gewijzigd. Met deze wijziging worden de nodige correcties aangebracht. Hierdoor ontstaat tevens een verbeterde uitgangsbegroting voor de opzet van de begroting in eerste aanleg 2005. Het betreft een administratieve handeling zonder financiële consequenties. Ambtelijk advies:
De aanvullende begrotingswijziging 2004 voor kennisgeving aan te nemen en in de administratie 2004 te laten verwerken en tevens deze wijziging onderdeel te laten uitmaken van de uitgangspunten voor het opstellen van de begroting 2005.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Opdracht verstrekken voor het opstellen van een Gemeentelijk Rioleringsplan (GRP) en hiervoor een krediet beschikbaar te stellen.
Toelichting:
Aan een tweetal bedrijven zijn voor het opstellen van het GRP offertes gevraagd. Het college wordt voorgesteld om de opdracht te gunnen aan de Grontmij. Ambtelijk advies:

- Een krediet van 20.000,- t.b.v. het opstellen van een GRP beschikbaar stellen.
- De opdracht voor het opstellen van een GRP gunnen aan de Grontmij. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Voorbereiding begroting 2005.
B&W-besluit:
De collegevergadering van 25-5 zal geheel worden besteed aan de begroting 2005.
5. Actiepunten motie 1.
B&W-besluit:
B&W wensen op 1 juni de uit motie 1 nog voortvloeiende actiepunten te bespreken. Sectorhoofd VROM bereidt dit voor.

6. Onderverhuur bedrijven Hollandse Kade.
B&W-besluit:
B&W wachten de integrale notitie m.b.t. eventuele beleidswijzigingen af alvorens een beslissing te nemen op het verzoek van de heren Bon en Van Koningsveld. Betrokkenen z.s.m. dienovereenkomstig berichten.
PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn

1. Herstructuering subsidiebeleid.
Toelichting:
De herstructurering van het subsidiebeleid vindt zijn basis in de Algemene Subsidieverordening. De huidige subsidieverordening biedt niet voldoende ruimte om de herstructuering van het subsidiebeleid te realiseren. Om deze reden is er een nieuwe subsidieverordening, een toelichting op de nieuwe verordening en een notitie Budgetsubsidiering (toelichting op de keuze om een nieuwe vorm van subsidiering te realiseren) geformuleerd. In de bijlage wordt deze samenvatting toegelicht. Ambtelijk advies:
Instemmen met de notitie Budgetsubsidiering, Algemene Subsidieverordening Abcoude en de toelichting op de Algemene Subsidieverordening Abcoude. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


2. Benoemen mevrouw A. Bots als leerplichtambtenaar voor de gemeente Abcoude. Toelichting:
In het kader van de regionalisering leerplicht zal gemeente De Ronde Venen de leerplichthandhaving van 12-18 jarigen overnemen van de gemeente Abcoude. Als gevolg hiervan zal de leerplichtambtenaar van De Ronde Venen benoemd moeten worden tot leerplichtambtenaar van de gemeente Abcoude.
Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt in te stemmen met het besluit tot benoeming van de leerplichtambtenaar mw. A. Bots van de gemeente De Ronde Venen voor de gemeente Abcoude. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Rentetoevoegingen reserves openbaar onderwijs. Toelichting:
Bij de vaststelling van de begroting 2003 is besloten om eenmalig geen rente toe te voegen aan de reserves en voor 2004 en 2005 is het voornemen om slechts 1%/1½% rente toe te voegen aan de reserves. Aangezien het ministerie op de rijksvergoeding voor het openbaar onderwijs een rentekorting toepast wordt geadviseerd de voor 2003 berekende rente ad 6.534,21 alsnog toe te voegen aan de reserves voor de openbare school en ook voor volgende jaren jaarlijks rente toe te voegen . Ambtelijk advies:

1. De over 2003 berekende rente ad 6.534,21 alsnog toevoegen aan de reserves voor het openbaar onderwijs;

2. voor 2004 en volgende jaren een rente toevoegen aan de reserves voor het openbaar onderwijs; B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 25 mei 2004. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 18 mei 2004
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Aanvraag bouwvergunning veranderen en vergroten woonhuis (wijziging bestaande aanbouw, vergroten woonhuis en plaatsen dakkapellen), C.P. de Grootstraat 16, Baambrugge. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning weigeren.
Mandaatbesluit d.d. 10-5-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag bouwvergunning plaatsen brug bij woonhuis naar de Zuwe, Weth. van Oostveenstraat 43, Baambrugge.
Ambtelijk advies:
Vrijstelling en bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 13-5-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag bouwvergunning vergroten woonhuis achterzijde, Angsteloord 63, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 13-5-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Aanvraag bouwvergunning geheel vernieuwen woonhuis, Zand- en Jaagpad 4, Baambrugge. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 13-5-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik

1. Kapvergunningaanvraag Raadhuislaan 11 t.w. 1 Den, 1 Conifeer, 1 Vlier en 1 Taxus. Toelichting:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 1 Den, 1 Conifeer, 1 Vlier en 1 Taxus, lokatie Raadhuislaan 11. De bomen zijn te groot voor de standplaats. Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. Na publicatie in de VAR van 15-04-2004 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor 4 bomen; t.w. 1 Den, 1 Conifeer, 1 Vlier en 1 Taxus. Mandaatbesluit d.d. 10-5-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---

2. Kapvergunningaanvraag Peppinghof 12 t.w. 3 Sierkersen, 1 Ceder, 1 Hulst, 1 Gouden Regen en
1 Spar, 1 Conifeer.
Toelichting:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 3 Sierkersen, 1 Ceder, 1 Hulst, 1 Gouden Regen en 1 Spar, 1 Conifeer, lokatie Peppinghof 12. De bomen zijn te groot voor de standplaats. Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend onder voorwaarde dat er tenminste 1 boom wordt hergeplant met stamdiameter van min. 14 cm (voortuin). Na publicatie in de VAR van 01-04-2004 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor 8 bomen; t.w. 3 Sierkersen, 1 Ceder, 1 Hulst, 1 Gouden Regen en 1 Spar,
1 Conifeer.
Mandaatbesluit d.d. 10-5-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Kapvergunningaanvraag Pr. Beatrixstraat 15 t.w. 1 Esdoorn. Toelichting:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 1 Esdoorn, lokatie Prinses Beatrixstraat 15. De boom is te groot voor de standplaats.
Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend onder voorwaarde dat er een boom wordt hergeplant met een stamdiameter van tenminste 14 cm.
Na publicatie in de VAR van 15-04-2004 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor 1 boom; t.w. 1 Esdoorn. Mandaatbesluit d.d.10-5-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---