Gemeente Katwijk


"Lintjesregen" 29 april 2005

Katwijk, 27 mei 2004

Wanneer u iemand (in Katwijk) wilt voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding, dan kunt u dat doen via de burgemeester van Katwijk. U vraagt hiertoe een formulier aan bij de secretaresse van de burgemeester, vult dit in en retourneert het - met de noodzakelijke bijlagen - aan de burgemeester. Het spreekt vanzelf dat degene(n) voor wie u de onderscheiding aanvraagt, niets afweet van uw voorstel.

Uw voorstel wordt vervolgens, met advies van de burgemeester, doorgestuurd naar de Commissaris van de Koningin van Zuid-Holland. Deze stuurt het voorstel met zijn advies naar het Kapittel voor de Civiele Orden (een landelijk adviesorgaan). Het Kapittel adviseert de betreffende minister. De minister stelt een ontwerp Koninklijk Besluit op ter toekenning van de voorgestelde Koninklijke Onderscheiding. Bij Koninklijk Besluit van Hare Majesteit de Koningin wordt de onderscheiding uiteindelijk toegekend.

Formulieren voor de Algemene Gelegenheid van 2005 moet u uiterlijk 1 augustus 2004, maar bij voorkeur eerder, inleveren bij de gemeente Katwijk.

Overigens kunt u een voorstel voor de Algemene Gelegenheid, de zogenaamde 'lintjesregen', het gehele jaar indienen. Voor de Algemene Gelegenheid van het eerstvolgende jaar geldt echter dat u het formulier vóór 1 augustus aanstaande moet inleveren.

Voor een eventuele tussentijdse gelegenheid (bijvoorbeeld een jubileum, afscheid of een andere bijzondere gelegenheid, echter níet voor een verjaardag) moet u de papieren uiterlijk 6 maanden vóór de gewenste uitreikingsdatum bij de gemeente Katwijk inleveren. Voor meer informatie - of voor de aanvraag van de betreffende formulieren - kunt u contact opnemen met het secretariaat van B&W telefoon (071) 406 24 86.


---

Uitbreiding betaald parkeren gebied

Katwijk, 27 mei 2004

Vanaf zaterdag 22 mei wordt het betaald parkeren gebied in Katwijk uitgebreid. Ook wordt in de periode van mei tot oktober toeristisch betaald parkeren ingevoerd op de parkeerplaatsen aan de Sportlaan, op de Boulevard-zuid, in de Seinpoststraat en op het parkeerterrein Noordduinen. Op alle uitbreidingslocaties zijn de parkeerautomaten inmiddels geplaatst. Een volledig overzicht van de straten die onder de parkeerregulering vallen vindt u hieronder in de openbare bekendmaking. Vanaf 22 mei worden de automaten op de nieuwe locaties straat voor straat in werking gesteld en vanaf dan moet u dus betalen om daar te parkeren. Let op: vanaf dat moment wordt er ook gecontroleerd!

Tijden, tarieven en parkeerduur

* Betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en op donderdag ook van 18.00 tot 21.00 uur.
* Het parkeren op straat kost 0,90 per uur.
* Er kan worden betaald met munten van 0,10 en hoger of met de chipknip.

* De parkeerduur is niet meer gebonden aan een maximum tijd.

Een voorbeeld: als u aan het eind van de middag uw auto neerzet en de volgende dag pas na 10.00 uur vertrekt, moest u voorheen om 10.00 uur 's ochtends een nieuw kaartje kopen en in de auto gaan leggen. Voortaan is het mogelijk om 's middags in één keer te betalen voor de totale parkeertijd, dus ook alvast voor de volgende dag.

Parkeergarages zijn voordeliger
Het parkeren in de parkeergarages "Tramstraat" en "Princehaven" is een stuk goedkoper dan op straat. Het tarief is hier slechts 0,60 per uur. Bovendien kunt u hier achteraf betalen. In de garage Princehaven in de Tramstraat (onder Albert Heijn en ING-bank) kunt u ook met chipknip betalen; in de garage Tramstraat kan dat (nog) niet. Andere voordelen van de parkeergarage zijn dat er bewaking is en dat uw auto er beschermd staat tegen weersomstandigheden. Een speciale optie is het "werkdagabonnement" speciaal voor personeel waarmee langparkeerders in het centrumgebied tijdens hun werkweek kunnen parkeren overdag (6 dagen per week) tegen een tarief van 135, - per jaar.

Parkeervergunningen
In diverse straten wordt geen betaald parkeren ingevoerd, maar parkeren voor vergunninghouders. In deze zones, die worden aangegeven met de borden 'P-vergunninghouders', geldt 24 uur per dag dat alleen houders van een geldige parkeervergunning er mogen parkeren. Bewoners kunnen deze vergunning aanvragen bij de gemeente. Uw parkeerver-gun-ning moet duidelijk zichtbaar en goed te lezen achter de voorruit in de auto aanwezig zijn. Voor vergunninghouders geldt dat zij zich aan de andere parkeer-regels moeten houden die in de landelijke Verkeerswetgeving, in de Verordening Parkeerbelastingen van Katwijk en de Parkeerver-ordening van Katwijk staan. Een parkeervergunning is alleen geldig als alle gegevens correct zijn. Wijzigt één van die gegevens, bijvoorbeeld het kenteken, dan is de vergunning niet meer geldig, en moet u deze dus laten vernieuwen.

Bezoekersvergunning
Bewoners in straten met vergunninghouders- of betaald parkeren kunnen per huishouden maximaal één parkeervergunning voor "bezoekers" krijgen. Deze parkeervergunning is uitsluitend te gebruiken in de onmiddellijke omgeving van het adres waarvoor deze vergunning is afgegeven. De bezoeker hoeft dan dus geen geld in een parkeer-auto-maat te werpen. Deze parkeervergunning is alleen geldig als tegelijkertijd ook een parkeerschijf wordt gebruikt. Zonder een parkeerschijf kan de politie niet controleren op geldig gebruik en is de bezoeker in overtreding. De schijf mag overigens wel na 4 uur worden bijgesteld.

Bedrijven en werkzaamheden
Ook voor bedrijven en hun personeel zijn er vergunningmogelijkheden (zie ook hierboven onder het kopje 'Parkeergarages'). Verder is er een vergunning voor werkzaamheden verkrijgbaar, die bedoeld is voor tijdelijk parkeren bij de werklokatie. Voor meer informatie over de diverse vergunningmogelijkheden kunt u contact opnemen met de gemeente.

Niet voor vergunninghouders:
In een paar straten mogen op bepaalde tijden geen vergunninghouders parkeren. Dit geldt:

* op donderdag in de Princestraat en in de Voorstraat tussen de Boulevard en de Dwarsstraat.

* op maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag tot 17.00 uur in de Princestraat en in de Voorstraat tussen de Boulevard en de Dwarsstraat.

* op donderdag na 14.00 uur en op overige dagen tussen 14.00 uur en 17.00 uur op het centrale parkeerplein van het Andreasplein.