Time : 5:38:12 PM
Date : Thursday, May 27, 2004
Sender Name: Ministère de l'intérieur

Acties in gesloten centra voorbij

De laatste dagen werden er verschillende sociale acties gevoerd door het personeel van de gesloten asielcentra. Oorsprong van de actie lag in het gesloten centrum van Merksplas, maar de laatste dagen deinde de werkonderbrekingen uit naar de andere centra. Het personeel eiste in de eerste plaats een betere personeelsbezetting en aandacht voor de veiligheid in de centra.

Gisteren woesndag werden door de minister van Binnenlandse Zaken besprekingen gevoerd met de vakbonden van de centra. Tegen de avond werd een voorakkoord bereikt. In dit akkoord worden de reeds voorziene 46 extra betrekkingen, waar de middelen al voor vrijgemaakt waren, evenwichtig verdeeld over de verschillende gesloten centra. Inzake Merksplas werd overeengekomen dat van zodra de extra betrekkingen verwezenlijkt zijn de bewonerscapaciteit opgedreven wordt tot 176 (thans 146).

Tevens voorziet het akkoord in de invoering van een prestatiemeetsysteem, in samenspraak met het personeel, dat moet toelaten de personeelsbehoeften in deze 24 uur diensten veel beter op te volgen. Tot slot wordt een werkgroep opgericht die de problemen agressie en veiligheid op een constructieve manier wil aanpakken.

Vandaag donderdag hebben de vakbonden dit voorakkoord met succes voorgelegd aan hun leden. Het personeel kon zich vinden in dit onderhandelde voorstel en hervat dan ook opnieuw het werk.

Perscontact : Laurent Panneels 0475/43.91.41

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Acties in gesloten centra voorbij1