Gemeente Goes

Uit de gemeenteraad van 18 mei
Elke maand vindt u op deze pagina een toelichting op de besluitvorming uit de gemeenteraad.

Vragenuurtje gemeenteraad
De heer R. de Koster (D66) vraagt wat er gedaan wordt aan de toename van het vervoer op de goederenspoorlijn. Wethouder 't Hart vertelt dat de gemeente Goes wil handhaven. Samen met de gemeentes Borsele, Kapelle en Reimerswaal volgt een onderzoek naar de te nemen maatregelen.

Spreekrecht burgers en motie woningbouw 's-Heer Arendskerke De heer D. Rijk spreekt namens de aanwonenden van de Poldersedijk in 's-Heer Arendskerke de wens uit om geen verder onderzoek voor nieuwbouw te doen naar de locatie 'over de dijk'. In de vergadering van de commissie Grondgebied van 22 maart is dit onderzoek wel toegezegd. De fracties met uitzondering van de PVDA hebben een motie ingediend om het college te verzoeken toch onderzoek te doen. Na een reactie van wethouder 't Hart besluiten zij om de motie te handhaven en verder onderzoek niet te beperken tot de Poldersedijk.

Welstandsnota Goes
Bouwplannen kunnen in de toekomst alleen nog op welstand getoetst worden als de gemeente beschikt over een Welstandsnota. De raad gaat akkoord met de Welstandsnota Goes.

Milieu effect rapportage
Voor het verbeteren van de verbinding tussen het Sloegebied en rijksweg A58 is een advies opgesteld. De raad gaat akkoord met de richtlijnen uit deze Milieu effect rapportage. De MER-studie kan uitgevoerd worden.

Krediet voor de Tweern
De raad stelt een krediet van 75.000 beschikbaar voor de bouwkundige aanpassingen en voor de inrichting van de wijkvoorziening de Tweern in Goes West.

Locatiekeuze brede school Goese Polder
De meerderheid van de raad gaat akkoord met de bouw van de brede school op locatie de Spinne. De kinderopvang komt in het bestaande gebouw van de openbare basisschool de Tweemaster. Belangrijk hierbij is dat de Tweemaster nadrukkelijk betrokken wordt bij de brede school, waar ook de katholieke en christelijke basisscholen Deken Holtkamp en Noorderlicht van uit gaan maken. De fracties PVDA, VVD, zes raadsleden van het CDA en de heer R. van den Boorn van GroenLinks stemmen in met deze keuze. De fracties SGP/CU, D'66 en de raadsleden mevrouw E. van Waveren van het CDA en twee raadsleden van Groen Links zien liever de vestiging van de kinderopvang in de nieuwbouw van de brede school.

Onderzoek kosten aanleg spoorlijn
De raad besluit een bedrag van 110.000 beschikbaar te stellen voor het onderzoek naar de verdieping van de spoorlijn bij het centrum van Goes.