27/5 Persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 27-05-2004

District Den Bosch

AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING

s-Hertogenbosch Het bike-team van de politie heeft woensdagavond twee Bosschenaren, 18 en 20 jaar oud, aangehouden voor belediging op de Markt in hun woonplaats. Agenten spraken op de Markt een groep jongeren, waar de twee verdachten onderdeel van uit maakten, aan op hun gedrag. De 20-jarige man vond het nodig de agenten meerdere malen te beledigen. Daarop werd hij aangehouden. Toen hij door een politie auto weggebracht werd naar het bureau, vond de 18-jarige Bosschenaar het ook nodig de agenten te beledigen. Daarop werd ook hij aangehouden. Beiden zijn ingesloten en de volgende dag met een proces-verbaal huiswaarts gestuurd.

HUISELIJK GEWELD

s-Hertogenbosch Een 31-jarige Bosschenaar is woensdagavond aangehouden in zijn woning. Hij wordt er van verdacht zijn vrouw meerdere malen mishandeld te hebben. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

Rosmalen De politie heeft woensdagavond een 22-jarige inwoner van Sint Michielsgestel aangehouden op het stationsplein in Rosmalen. De man wordt er van verdacht die avond een 58-jarige conducteur in zijn buik getrapt te hebben in een trein die stilstond op het station in Oss. De reden daarvoor is onbekend. Daarna is hij met de trein richting Rosmalen gegaan, waar hij kon worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

VALS VERVOERSBEWIJS

s-Hertogenbosch Een 19-jarige inwoner van Roermond is woensdagavond betrapt met een vals vervoersbewijs in een trein op het station in s-Hertogenbosch. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

AUTO UITGEBRAND

Vlijmen Woensdagmiddag is omstreeks 16.30 een auto die geparkeerd stond op de Meerheuvelweg in Vlijmen uitgebrand. De politie vermoedt dat de auto aangestoken is. De auto was eerder die dag weggenomen vanaf de Koningsweg in s-Hertogenbosch.

HUISVREDEBREUK

s-Hertogenbosch Een 20-jarige Bossche is woensdagmiddag aangehouden in een winkel aan de Hoge Steenweg in haar woonplaats. De vrouw had een ontzegging voor de winkel omdat zij eerder dit jaar daar betrapt was op winkeldiefstal. Toen het personeel van de winkel haar herkende, waarschuwde ze de politie. De vrouw is later die dag met een proces-verbaal huiswaarts gestuurd.

MAN VALT VAN LADDER

s-Hertogenbosch Een 55-jarige inwoner van Vught is woensdagavond op de Markt in zijn woonplaats van een ladder gevallen. Daarbij raakte hij gewond. De man is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij was een aantal maten aan het opmeten toen zijn ladder begon te schuiven en hij er vervolgens af viel.

APPARATUUR INBESLAGGENOMEN NA OVERLAST

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag vanuit een woning aan de Pieter de Hooghstraat de geluidsapparatuur inbeslaggenomen. Er waren die nacht al diverse meldingen van overlast bij de politie binnengekomen. Toen zij ter plaatse kwamen, was vanuit het begin van de straat de luidde muziek reeds te horen. Tegen de 34-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

District De Leijgraaf

BROMFIETS INBESLAGGENOMEN

Boekel De politie heeft woensdagmiddag een bromfiets inbeslaggenomen op de Elzen in Boekel. Een 14-jarige inwoner van die plaats reed op deze brommer. Hij reed te hard, droeg geen helm en de brommer bleek eveneens niet verzekerd te zijn. Daarop is de brommer in beslaggenomen en wordt proces-verbaal opgemaakt.

BELEDIGING

Veghel Een 18-jarige inwoner van Hoogvliet Rotterdam is donderdagochtend aangehouden op de Hoofdstraat in Veghel. Een agent sprak de man aan omdat hij fietste door een voetgangersgebied. De verdachte was het daar echter niet mee eens en vond het nodig de agent te beledigen. Daarop werd hij aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

District Maasland

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

Rosmalen
De politie heeft woensdagavond een 22-jarige inwoner van Sint Michielsgestel aangehouden op het stationsplein in Rosmalen. De man wordt er van verdacht die avond een 58-jarige conducteur in zijn buik getrapt te hebben in een trein die stilstond op het station in Oss. De reden daarvoor is onbekend. Daarna is hij met de trein richting Rosmalen gegaan, waar hij kon worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

MAN HEEFT GEVANGENISSTRAF EN BOETE OPENSTAAN

Lith De politie heeft een 36-jarige inwoner van Oss aangehouden op de Lithse Ham in Lith. De man moest nog 14 dagen gevangenisstraf uitzitten en een boete van 993.77 betalen. Hij is ingesloten.

District Land van Cuijk

VERKEERSCONTROLE

Cuijk Woensdagmiddag heeft de politie in Cuijk in het kader van de verkeersveiligheid een controle gehouden aan de Hapsebaan, de Hork en de Jan van Cuykstraat in Cuijk. In het totaal kregen dertien weggebruikers een bekeuring. Vijf van hen droegen geen gordel, zeven personen reden te hard en één auto was niet voorzien van een geldige APK-keuring.

GEEN ALCOHOL

Boxmeer
De politie district Land van Cuijk heeft in de nacht van woensdag op donderdag in Boxmeer, Oeffelt, Rijkevoort en Wanroij steekproeven gehouden op alcoholmisbruik in het verkeer. Twaalf automobilisten hebben uiteindelijk moeten blazen. Niemand overschreed de alcohollimiet.