Novem

27-05-2004
GWW-energiebesparingsprijs 2004
Brochure over de GWW-Energiebesparingsprijs 2004 Voorkant prijswinnaars 2004.jpg

Negen inzendingen hebben meegedongen naar de
GWW-Energiebesparingsprijs 2004. Het zijn inspirerende ideeën voor een sector die, meer dan welke andere maatschappelijke sector dan ook, werk moet maken van het bestrijden van het broeikaseffect. De ideeën staan uitgebreid beschreven in de brochure `GWW goed op weg met minder energie'.

Als gevolg van de extreme droogte zijn in de zomer van 2003 diverse grote problemen ontstaan. In Wilnis brak een dijk door, het Groene Hart dreigde te verzilten, en de extreem lage waterstand in de rivieren maakte het varen bijna onmogelijk, net als de inname van water voor koeling van de elektriciteitscentrales. Het zijn voorboden van wat ons nog te wachten staat als we nu niet intensief aan de slag gaan met energiebesparing.

Deze herinneringen van de zomer van afgelopen jaar staan in het voorwoord van de nieuwe brochure over de GWW-Energiebesparingsprijs 2004. Ze maken duidelijk dat de GWW-sector een bijzondere rol zou moeten spelen op het gebied van energiebesparing, als middel ter bestrijding van het versterkte broeikaseffect. Aan de vele mogelijkheden die hiervoor reeds bestaan, voegt de brochure er nog negen toe: de genomineerde inzendingen voor de
GWW-Energiebesparingsprijs 2004. Van alle ideeën schetst de brochure de technische achtergrond, de mogelijke energiebesparing en de kansen die er zijn voor concrete toepassing.

De brochure `GWW goed op weg met minder energie' kunt u downloaden of bestellen via www.energiebesparinggww.nl of via onderstaande knop o .v.v. brochure `GWW goed op weg met minder energie' en uw naam en adresgegevens.
aanvragen GWW-energiebesparingsprijs 2004

Alle publicaties van het Projectbureau Energiebesparing GWW. ( Site ) Voor informatie over energiebesparing in de GWW-sector, klik hier ( Site )