Politie Limburg-Zuid

Zeer gevaarlijke methadon gestolen

Maastricht 27-05-2004 - Woensdagmiddag 26 mei 2004, omstreeks 16.45 uur, is uit een gebouw van de Mondriaan Zorggroep aan de Sint Gerardusweg in Maastricht een hoeveelheid zeer gevaarlijke geconcentreerde methadon gestolen uit de loketruimte waar de methadonverstrekking aan verslaafden wordt gedaan.

De gestolen vloeistof circa 300 gram- bevond zich in een melkwitkleurige plastic fles welke zojuist was losgekoppeld op een mengmachine. Omstreeks het genoemde tijdstip bleek de fles te zijn verdwenen. Bij onoordeelkundig gebruik van deze sterk geconcentreerde vloeistof kan een zeer kleine hoeveelheid ervan dodelijk zijn. Bij een lichaamsgewicht van ongeveer 60 kilo kan een hoeveelheid van 2 a 3 ml fatale gevolgen hebben.

Door de Mondriaan Zorggroep werden meteen de politie en andere hulpverlenende instanties in kennis gesteld van de diefstal. In de loop van de avond werden onder de groep verslaafden in Maastricht pamfletten uitgedeeld met daarop de waarschuwing bij gebruik van de vloeistof. Daarnaast werden ook de politie-instanties in Duitsland en België in kennis gesteld van de diefstal.

Bij aantreffen van de fles dient de politie in kennis te worden gesteld via telefoonnummer 09008844.

Methadonfles

| Soortgelijke fles |