Neways Electronics International N.V.

Son, 27 mei 2004
Aantal pagina's: 2

PERSBERICHT

NEWAYS ELECTRONICS INTERNATIONAL N.V.

. Eerste 5 maanden Neways winstgevend
. Plaatsing van 760.000 nieuwe aandelen voor overname Stork Electronics . Overname draagt direct bij aan de winst per aandeel . Neways verwacht 2004 winstgevend af te sluiten

Neways Electronics International N.V. (Neways) maakt bekend dat de eerste vijf maanden van 2004 met winst worden afgesloten. Onvoorziene omstandigheden daargelaten, verwacht Neways ook het gehele jaar met een positief resultaat af te sluiten.

Tijdens de vandaag te houden Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Neways zal aandeelhouders om instemming worden gevraagd ten aanzien van de eerder aangekondigde overname van Stork Electronics, die deels zal worden gefinancierd middels een onderhandse plaatsing van 760.000 nieuwe aandelen. De overname van Stork Electronics zal direct bijdragen aan de winst per aandeel van Neways.

Op 3 mei 2004 heeft Neways samen met VDL Groep aangekondigd een intentieverklaring te hebben getekend met Stork over de voorgenomen koop van Stork Electronics en Stork Industrial Modules, de twee grootste werkmaatschappijen van Stork Industrial Components.

Neways zal uitsluitend de activiteiten van Stork Electronics overnemen. Deze activiteiten richten zich op ontwerp en productie van hoogwaardige electronische componenten en systemen. Over 2003 bedroeg de hieraan gerelateerde omzet circa EUR 60 miljoen. Net als bij Neways, worden de eerste vijf maanden van 2004 door Stork Electronics winstgevend afgesloten. Momenteel telt Stork Electronics ongeveer 250 FTE. Belangrijke klanten zijn Philips Medical Systems en ASML. Met de overname is voor Neways per saldo een financieringsbedrag van circa EUR 15-18 miljoen gemoeid.

Financiering overname Stork Electronics

Neways zal de overname deels financieren middels een onderhandse plaatsing van 760.000 gewone aandelen (9,8% van het uitstaande aandelenkapitaal) tegen een koers van EUR 4,00. Daarnaast wordt een achtergestelde converteerbare obligatielening uitgegeven ter waarde van EUR 1,5 miljoen. Deze lening heeft een looptijd van 4 jaar en een conversiekoers van EUR 4,50. Het resterende deel zal worden gefinancierd middels een achtergestelde lening van EUR 1,5 miljoen en een verruiming van de bestaande kredietfaciliteiten. Ook na afronding van deze transactie blijft de solvabiliteit van Neways op peil.

Voorwaarden overname Stork Electronics

Aan de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal vandaag goedkeuring worden gevraagd voor de voorgenomen overname van Stork Electronics. Als aan alle financieringsvoorwaarden en overige voorwaarden, waaronder toestemming van de NMa en goedkeuring van de Ondernemingsraden, is voldaan, zal de overname per 1 juni 2004 worden meegeconsolideerd.



Neways Electronics International N.V.