Eemland zuid, 08.55 uur

Utrecht 27-05-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Verdachten auto-inbraak aangehouden

LEUSDEN In de vroege ochtend van vrijdag 21 mei zijn twee mannen uit Amersfoort aangehouden voor het plegen van een auto-inbraak aan de Hazenkamp in Leusden.

Rond 03.30 uur hoorde een getuige glasgerinkel. Hierop renden twee mannen weg in de richting van de Ruige Velddreef en vervolgens richting De Pirken. Het rechter voorportier van de auto was ingetikt maar de verdachten hadden niets buitgemaakt. Ter plaatse geroepen politieagenten zagen in de buurt twee mannen lopen die aan het signalement voldeden dat de getuige had doorgegeven. De mannen zijn aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Binnenkort zullen zij zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Bromfietscontrole

HOOGLAND / AMERSFOORT De politie heeft op woensdag 26 mei drie brom- en snorfietscontroles gehouden.

Op de Bunschoterstraat in Hoogland werd van 08.00 uur tot 11.00 uur gecontroleerd. Achtentwintig brom- en snorfietsen werden kritisch bekeken. Daarbij werden tweeëntwintig overtredingen geconstateerd: teveel vermogen (14), geen gele platen (2), teveel geluid (2), niet tonen verzekeringsbewijs (1), slechte remmen (2) en geen geldige verzekeringsplaat (1). Tevens werden zestien automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Tussen 12.30 uur en 13.30 uur werd gecontroleerd op het Brinkenpad in Hoogland. Bij de vijftien gecontroleerde brom- en snorfietsen werden zeventien overtredingen geconstateerd: teveel vermogen (11), bromfietscertificaat niet tonen (1), niet dragen helm (2), technische mankementen (2) en geen geldige verzekeringsplaat (1).

In Amersfoort werd op de Van Asch van Wijckstraat in Amersfoort van 13.30 uur tot 15.00 uur gecontroleerd. De te controleren brom- en snorfietsen werden door motoragenten naar de controleplaats geleid. Dertien voertuigen werden aan een kritische controle onderworpen. Daarbij werden 9 overtredingen geconstateerd: teveel vermogen (6), niet dragen van een helm (2) en teveel geluid (1).

Meisje gewond

AMERSFOORT Op woensdag 26 mei raakte een meisje gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 14.40 uur kwamen op de kruising van de Gasthuislaan met de Lambert Heijnricsstraat een 57-jarige automobilist uit Amersfoort en een 15-jarige fietsster uit Amersfoort met elkaar in botsing. Daarbij liep het meisje enkele schaafwonden op. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis gebracht. Zij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten. Hoe de aanrijding is ontstaan is niet geheel duidelijk.

Verkeerscontroles

AMERSFOORT De politie heeft op woensdag op twee plaatsen een verkeerscontrole gehouden.

In de ochtend werd op de Utrechtseweg gecontroleerd. Er werden bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder helm (1), niet tonen rijbewijs (2), geen gordel dragen (4) en te snel rijden (4).

Van 14.00 uur tot 15.0 uur vond de controle op de Van Randwijcklaan plaats. Hier werden veertien automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, één bromfietser voor het niet kunnen tonen van zijn bromfietscertificaat en één automobilist voor het te snel rijden.