Politie Friesland

Politieberichten van 26/5 (13.00) t/m 27/5 (07.00)

Fryslân 27-05-2004 - Voor verdere informatie over de politieberichten kunt u op werkdagen tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met het algemene nummer van politie Fryslân, 0900 - 8844.

Waldwei: aanrijding met letsel
Woensdag om 16.20 uur stonden een 23-jarige automobilist uit Leeuwarden en een 31-jarige automobilist uit Garnwerd stil achter overige weggebruikers. Een 38-jarige automobilist uit Sumar had de file te laat in de gaten en is achterop de auto van een 34-jarige inwoonster van Sneek gereden. Deze auto schoot door en is tegen de auto van de inwoner van Garnwerd gereden, die op zijn beurt doorschoot tegen de auto van de inwoner van Leeuwarden. De aanrijding vond plaats ter hoogte van de Fonejachtbrug. Er zijn twee ambulances ter plaatse geweest. De inwoonster van Sneek is met borst- en nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De overigen zijn ter plaatse gecontroleerd en mankeerden nagenoeg niets. Ter plaatse is op de weg een omleiding geweest van ongeveer anderhalf uur. Drie voertuigen zijn afgesleept.

Sneek: in braak woning
Woensdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Famylje Leverstrjitte. Men kwam aan de voorzijde van de woning binnen. Er is een aantal audiovisuele apparaten gestolen. De technische recherche zal een onderzoek instellen, aangifte is gedaan door een 61-jarige inwoonster van Sneek.

Wirdum: te snel, rijbewijs ingevorderd
Woensdag om 20.55 uur reed een 36-jarige automobilist uit Oentsjerk 125 km per uur over de A32 bij Wirdum. Ter plaatse is 70 km per uur toegestaan. Hierop is het rijbewijs van de verdachte ingevorderd.

Rijksweg A32: te snel, rijbewijs ingevorderd
Woensdag om 18.00 uur werd door de politie een 44-jarige automobilist uit Skarsterlân gesignaleerd op de A32 in de gemeente Boarnsterhim. De man reed met een geschatte snelheid van 200 km per uur. Hierop werd contact gezocht met een onopvallende auto van het verkeersteam Fryske diken om de auto tot stilstand te brengen. De auto van Fryske diken heeft het voertuig opgewacht op het verkeersknooppunt Heerenveen en vervolgens tot stoppen gebracht op de Rottumerweg. Na correctie bleek de man 187 echte kilometers te hebben gereden, 67 km te snel. Hierop is het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.

N354 Woudsend Balk: te veel gedronken
Woensdag om 20.00 uur kreeg de politie de melding dat een 42-jarige bromfietser uit Sneek, door onbekende oorzaak, onderuit was gegaan. De man was onderweg van Balk naar Woudsend. De man had een wond aan zijn gezicht en werd ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Later op het bureau blies de man 755 ug/l, goed voor een rijverbod van negen uur.

Harlingen: aanrijding met letsel
Woensdag omstreeks 20.00 uur reed een 19-jarige automobilist uit Harlingen over de Industrieweg. Hier zat hij, rustig rijdend, aan de radio te prutsen. Door het draaien aan de radio werd echter even niet opgelet, waardoor de man van de weg raakte en tegen een boom knalde. De man is met nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Leeuwarden: aanrijding met letsel, rijbewijs ingevorderd door drank in het spel
Woensdag om 23.00 uur reed een 41-jarige automobilist uit Leeuwarden vanaf de Schrans in de richting van het Zuiderplein, waar hij linksaf sloeg naar het NS-station. Bij een zebra stak een 19-jarige inwoner van Leeuwarden over. De automobilist reed door rood licht en schepte hierbij de 19-jarige. De automobilist bleek onder invloed van alcohol te zijn. De man blies 630 ug/l, goed voor een rijverbod van zeven uur. Ook het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Het voertuig is afgesleept. De verwondingen van het slachtoffer vielen achteraf mee.

Zwaagwesteinde: rijden onder invloed
Donderdag om 02.00 werd een 35-jarige automobiliste uit Zwaagwesteinde gecontroleerd op de Leeuwerikstraat. De vrouw bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies zij 395 ug/l, goed voor een rijverbod van drie uur.

Wolvega: te veel gedronken, rijbewijs ingevorderd
Woensdag om 04.05 uur kreeg de politie een melding dat een auto, met daarin waarschijnlijk een bestuurder die te veel had gedronken, over de Rijksweg A32 reed. Hierop is de man, een 44-jarige inwoner van Veenendaal, aan de kant gezet. De man bleek inderdaad te veel te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 590 ug/l, goed voor een rijverbod van zes uur. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd.