Utrecht stad, 09.00 uur

Utrecht 27-05-2004 - Nieuwsberichten Utrecht stad

Gevaar op de weg

UTRECHT - Op dinsdagmiddag 25 mei om 16.10 uur veroorzaakte een 30-jarige automobilist uit Eindhoven een levensgevaarlijke situatie bij het knooppunt Lunetten. De man kon op dat moment niet worden staandegehouden, maar is ontboden op het politiebureau.

Een agent van de politieregio Utrecht reed op zijn privé-motor van zijn werk naar huis. Bij het knooppunt Lunetten op de rijkswegen A2/A12, zag hij ineens voor zich een personenauto op de rijbaan achteruit rijden. De agent kon zelf maar net op tijd remmen. Daar liet de Eindhovense automobilist zich niet door afschrikken. Nog eens vier personenauto's moesten ook zeer krachtig remmen om een aanrijding te voorkomen. Deze auto's kwamen uiteindelijk kort achter de Eindhovenaar stil te staan. Ook hierdoor liet de man zich niet afschrikken.

Toen de vier auto's om de man heen waren gereden vervolgde hij zijn weg weer achteruit over de snelweg, om vervolgens via de busbaan richting het centrum van Utrecht op te rijden. Kennelijk was dit ook niet de bedoeling en reed de man door de links van de busbaan gelegen berm, zo de vluchtstrook van de A2 op. Daar vervolgde hij zijn weg in de in de richting van Amsterdam. Omdat de agent de man geen stopteken kon geven, heeft hij de man via zijn kenteken achterhaald. De man zal worden gehoord en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt voor gevaarlijk rijgedrag.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagavond een man aangehouden voor het inbreken in geparkeerde voertuigen aan de Wolter Heukelslaan.

Omstreeks 23.20 uur kreeg de politie een melding van getuigen dat een onbekende man zich verdacht ophield tussen geparkeerde voertuigen. Ter plaatse werd de verdachte niet meer aangetroffen. Getuigen hadden gemeld dat de man inmiddels in de richting van de Maliebaan was gevlucht. Tijdens onderzoek in de omgeving werd op de Nachtegaalstraat een man aangetroffen die aan het opgegeven signalement voldeed. De 33-jarige verdachte uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. In de omgeving van de Wolter Heukelslaan werden twee voertuigen aangetroffen waarvan de ruiten waren vernield en goederen waren weggehaald.

Vals paspoort

UTRECHT- Op woensdagmiddag werden twee personen aangehouden nadat ze met een vals paspoort een telefoon op naam wilde zetten.

Omstreeks 14.50 uur kwamen twee mannen in de leeftijd van 19 tot 23 jaar afkomstig uit Utrecht een winkel binnen aan de Bakkerstraat. Om een contract te sluiten werd een paspoort getoond. De winkelbediende kreeg argwaan en waarschuwde de politie. De mannen, in de leeftijd 19 tot 23 jaar, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. Het paspoort bleek inderdaad vals te zijn.

Gestoken met mes

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een jongen gestoken met een mes. Omstreeks 17.00 uur liep de 16-jarig jongen uit Utrecht over het Stationsplateau. De jongen kwam hier een voor hem bekende jongen, 16-jaar uit Utrecht, tegen waarmee hij al enige tijd een conflict heeft. Op een gegeven moment kwam het tot een handgemeen. Een onbekende man haalde hen uit elkaar en beide personen liepen weer weg. Enkele minuten later werd de 16-jarige jongen plotseling vastgepakt door de andere 16-jarige jongen. De verdachte pakte vervolgens een mes en stak het slachtoffer met een mes in zijn arm. Na de steekpartij vluchtte de verdachte weg. Het slachtoffer werd met een steekwond in zijn arm vervoerd naar het ziekenhuis en kon na behandeling weer naar huis. De politie heeft de zaak in onderzoek.