RT Company NV

Eerste kwartaalcijfers 2004 Real Time Company. BESPREKINGEN MET AXIOMA AFGEBROKEN

Den Haag, 28 mei 2004

RT Company N.V. (Real Time Company) heeft over het eerste kwartaal van 2004 een EBITDA behaald van EUR 17.000 (eerste kwartaal 2003: EUR 0,14 miljoen) bij een omzet van EUR 6,6 miljoen (eerste kwartaal 2003: EUR 9 miljoen). De fusiebesprekingen met Axioma zijn deze week afgebroken. Er kon geen overeenstemming worden bereikt over het beleid ná een fusie.

Eerste kwartaalresultaten De marktomstandigheden zijn onverminderd moeilijk gebleven, wat heeft geresulteerd in een daling van de omzet. De vorig jaar ingezette besparingsoperatie heeft in het eerste kwartaal van 2004 geleid tot een verdere verlaging van het kostenniveau. In vergelijking tot het eerste kwartaal van 2003, heeft Real Time Company de personeelskosten met circa 32% verminderd tot EUR 2,9 miljoen en de overige bedrijfskosten met 48% verminderd tot EUR 454.000. Hierdoor was Real Time Company in staat om in deze moeilijke markt een licht positieve EBITDA te laten zien. Er werd een klein positief resultaat behaald uit deelnemingen en ontvangen dividenden. Netto kwam het resultaat uit op een verlies van EUR 0,25 miljoen, ten opzichte van een verlies van EUR 0,5 miljoen in het eerste kwartaal vorig jaar. Het eigen vermogen per 31 maart 2004 bedroeg EUR 3,5 miljoen.

Transactie Axioma De eerder gemelde voorgenomen bundeling van activiteiten met Axioma Groep zal geen doorgang vinden. De standpunten bleken op belangrijke punten te ver uiteen te liggen. Mede als gevolg hiervan, is besloten de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) uit te stellen tot 30 juni. De oproeping voor de AVA zal op de gebruikelijke wijze plaatsvinden.

De voorgenomen transactie zou door grootaandeelhouders Comitee en Pall Mall Capital tevens worden benut om de schuldpositie van de onderneming te verminderen en het eigen vermogen te versterken. Zij zijn bereid om dit voornemen ook zonder transactie te effectueren. Tijdens de komende AVA zal de wijze waarop worden toegelicht.

Willem-Jan van den Dijssel, CEO van Real Time Company: We betreuren het niet doorgaan van de voorgenomen krachtenbundeling met Axioma. Tijdens de besprekingen is gebleken dat we het niet eens konden worden over de toekomst. Real Time Company zal zich echter blijven inzetten om te zoeken naar manieren om de schaal van haar activiteiten te vergroten en te verbreden. We zijn content met het feit dat onze grootaandeelhouders bereid zijn om de in dit kader gemaakte afspraak desondanks na te komen.

Profiel Real Time Company Real Time Company is een ICT Service Provider met ca. 240 medewerkers (stand maart 2004) op locaties in Den Haag en Amsterdam. Naast zelfstandige dienstverlening maken vijftien complementaire participaties deel uit van het portfolio, dat bestaat uit: Ontwerp, levering, implementatie en onderhoud van moderne ICT-infrastructuren Beheer en ondersteuning van gebruik op basis van uitbesteding en detachering Ontwerp, bouw, beheer en onderhoud van (web-)applicaties Opleiden van ICT-specialisten en -gebruikers en ontwikkeling van elektronische leermiddelen Advies met betrekking tot inrichting van geautomatiseerde informatievoorziening

De activiteiten worden aangeboden via een aantal ondernemingen die gezamenlijk opereren:

Citee ICT Service Provider ExplainerDC bouw, beheer en hosting van business applicaties KoopICT on line verkoop van ICT producten One2Hire detachering van ICT professionals

Real Time Company biedt organisaties diensten en producten om te komen tot "the real time organisation". Een samenstel van ICT-infrastructuur, standaard programmatuur en koppelingen met (bestaande) specifieke bedrijfsapplicaties waarbij klanten, medewerkers en leveranciers op ieder moment vanaf iedere plaats de beschikking hebben over de juiste informatie. Real Time Company is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Voor meer informatie Real Time Company: Willem-Jan van den Dijssel (070) 337 9913 Guus Budel (070) 337 9913

Of bezoek voor meer informatie onze website: www.rtcompany.nl