Nieuw-Vlaamse Alliantie


N-VA tevreden met late inkeer VLD en SP.A (27/05/04)

De N-VA is tevreden dat VLD en SP.A tot inkeer gekomen zijn en nu ook inzien dat we met meer Vlaamse bevoegdheden werk kunnen maken van een beter Vlaanderen. Zodat de Vlamingen zélf kunnen beslissen over hun eigen problemen, met hun eigen oplossingen. In plaats van aan het handje van Di Rupo of Michel te moeten lopen.

De N-VA wil dat de Vlamingen krijgen waar ze recht op hebben: minder belastingen, een beter beleid voor de gezinnen, meer jobs, eindelijk een Vlaams economisch en ondernemingsbeleid enz. Kortom, om te zorgen voor meer Vlaamse welvaart en een beter Vlaams welzijn. Maar dat kan alleen wanneer de Vlamingen daarvoor zelf de hefbomen in handen hebben.

We zouden kunnen klagen over de huidige Vlaamse regering die vijf jaar verloren heeft laten gaan. Over de vijf jaar waarin de Vlaamse regering en haar twee ministers-president aan het handje van Elio Di Rupo en Louis Michel liepen. Of over de vijf jaar waarin VLD en SP.A in het Vlaams regeerakkoord stelden dat de gekende Vlaamse resoluties nog voor de eerste helft van deze legislatuur (Vlaams regeerakkoord p. 14) gerealiseerd moesten zijn. Of over de vijf jaar waarin VLD en SP.A elke oproep van de N-VA verwierpen tot Vlaamse frontvorming.

Maar een bijbelse wijsheid indachtig, is de N-VA tevreden met de tot inkeer gekomen verloren zonen.

De N-VA roept VLD en SP.A dan ook op om met Olympische rechtlijnigheid de daad bij het woord te voegen. En om dus samen met N-VA en CD&V het engagement aan te gaan om alles in het werk te stellen, op Vlaams én op federaal niveau, om de Vlaamse resoluties te realiseren. Zowel voor CD&V als voor de N-VA is dit engagement trouwens de voorwaarde voor toetreding tot een Vlaamse regering.

In het belang van zes miljoen Vlamingen.

Auteur:
Geert Bourgeois, algemeen voorzitter
Nieuw-Vlaamse Alliantie

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.350.10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be