3 e persbericht van donderdag 27 mei 2004

Eindhoven 27-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Vuurwapens en hennepkwekerij aangetroffen bij inval

De politie van de afdeling Tongelre heeft donderdagmiddag een inval gedaan op een woonwagencentrum aan de Borneolaan. Gevonden werden twee vuurwapens, een luchtdrukgeweer en een hennepkwekerij met ongeveer 300 planten. De aangetroffen wapens zijn in beslag genomen. De hennepplanten en de bijbehorende apparatuur zijn eveneens in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De stroom voor de hennepkwekerij werd illegaal afgetapt. Een 44-jarige bewoner is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie zette dertig mensen in bij de actie.

Eindhoven: Vrouw fietst tegen geopend portier van geparkeerde auto

Op de Kronehoefstraat is donderdagmiddag rond 17.00 uur een vrouw (leeftijd onbekend) uit Eindhoven gewond geraakt. Dit gebeurde toen een 51-jarige automobilist uit Eindhoven, die zojuist zijn auto had geparkeerd, zijn portier opende en hierbij de vrouw op de fiets over het hoofd zag. De vrouw kon het portier niet meer ontwijken en viel. Zij is met verwondingen aan haar hoofd overgebracht naar het MMC in Eindhoven.

Eindhoven: Verdachte van handel in drugs aangehouden

Op het Stationsplein is donderdag rond 17.15 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van handel in drugs. Bij hem werd een op cocaïne lijkende stof aangetroffen en ongeveer 90 euro. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Verdachte van verduistering aangehouden

In een winkel in de Heuvel Galerie is donderdag rond 19.30 uur een 21-jarige medewerker uit Eindhoven aangehouden. De man wordt verdacht van het verduisteren van een geldbedrag van ongeveer 1.000 euro. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Aarle Rixtel: Auto gestolen

Vanaf de Dorpsstraat is donderdagmiddag rond 15.40 uur een grijze Chrysler Voyager 2.4 I met het kenteken 04-JR-PK gestolen. De eigenaar van de auto was even een winkel binnengelopen en had de sleutel op het contactslot laten zitten. Toen hij buiten kwam was zijn auto verdwenen.

Best: Verdachte van winkeldiefstal aangehouden

Op de A2, ter hoogte van hectometerpaal 109.9 rijrichting Den Bosch, is donderdag rond 16.20 uur een 23-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal uit een winkel aan de Brem. Een beveiligingsmedewerker ontdekte dat een aantal boxershorts waren weggenomen. Toen hij vier verdachte personen hierop aansprak reageerden zij agressief. Ze renden naar buiten en sprongen in een auto. De gewaarschuwde politie zag de auto achteruit over de vluchtstrook van de oprit naar de A58 rijden en zette de achtervolging in. De auto reed vervolgens weg over de A2, waar de politie uiteindelijk de auto aan de kant kon zetten. In het voertuig zat nog alleen de bestuurder. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Veldhoven: Verdachten van poging beroving aangehouden na vernieling ruiten

In het Burgemeester Elsenpark zijn donderdag rond 16.00 uur een jongen van 15 uit Veldhoven en twee 17-jarige jongens uit Eindhoven aangehouden. Zij werden op heterdaad betrapt door de politie toen zij een ruit van een gebouw aan het Burgemeester Elsenpark ingooiden. In totaal werden twee ruiten vernield. Verder onderzoek wees uit dat de jongens ook verdacht worden van het proberen te beroven van een 15-jarige Veldhovenaar kort voor hun aanhouding. Dit zou ook gebeurd zijn in het Burgemeester Elsenpark. De jongen werd ingesloten door een groep jongeren. Eén van hen pakte zijn fiets vast en doorzocht zijn rugzak. Het slachtoffer zag plotseling kans om weg te fietsen. Het is de daders niet gelukt om iets weg te nemen. De drie verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.