Gemeente Assen



Assen en Poznan intensiveren samenwerking

ASSEN, 25 mei 2004

Assen en haar Poolse partnergemeente Poznan gaan hun samenwerking verder versterken en uitbouwen. In verband daarmee zullen de burgemeesters van beide gemeenten op vrijdagmiddag 28 mei in het stadhuis in Assen een overeenkomst tekenen. Behalve het wederzijds uitwisselen van kennis en ervaring op allerlei terreinen levert dat ook economisch voordeel op. Voor gezamenlijke projecten kan bijvoorbeeld een beroep worden gedaan op europese fondsen.

De nieuwe samenwerkingsovereenkomst komt tot stand nog geen maand nadat Polen als een van de nieuwe lidstaten tot de Europese Unie is toegetreden.

Tussen beide steden bestaat al sinds 1992 een samenwerking op velerlei terrein. Die heeft bijvoorbeeld al geleid tot uitwisseling op terreinen van onder meer sport en kunst. De overeenkomst die nu door de burgemeesters van beide steden zal worden ondertekend geldt voor een periode van drie jaar en voorziet in samenwerking op het terrein van volksgezondheid, volkshuisvesting en milieu.

Het tweedaagse bezoek van burgemeester R. Grobelny en zijn delegatie omvat naast het officiele gedeelte vrijdag onder meer een bezoek aan het Drents Museum, aan de golfbaan in Zeijen en aan de schietbaan in Zuidlaren.

Gemeente Assen

Bezoekadres
Noordersingel 33
9401 JW Assen

Postadres
Postbus 30018
9400 RA Assen

Telefoon
0592-366911