Partij van de Arbeid


Den Haag, 26 mei 2004


Gasbel of zeepbel


PvdA-Waddenoverleg discussieert over de toekomst van het Waddengebied


Vrijdag 28 mei discussieert de PvdA tijdens de conferentie Gasbel of zeepbel over de toekomst van het Waddengebied. Naast vertegenwoordigers van de Waddenprovincies en -gemeentes, natuur- en milieuorganisaties, visserij, NLTO, oliemaatschappijen en de vakbeweging.


De conferentie vindt plaats in het Hajé Hotel, Schans 65 in Heerenveen en begint om 14.00 uur.


Het PvdA-Waddenoverleg en de gewesten Noord-Holland, Friesland en Groningen presenteren tijdens deze conferentie een discussiedocument. Dit document borduurt voort op eerdere inzichten en beleidsuitgangspunten en stelt kritische kanttekeningen bij het advies van de commissie Meijer. In het document staat de integrale aanpak rondom het unieke waddengebied centraal.


Van 14.00 tot 15.00 uur spreekt PvdA-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen Max van den Berg de aanwezigen kort toe. Tijdens de discussie, die plaats vindt aan 10 verschillende discussietafels, wordt hij terzijde gestaan door Europarlementariër Dorette Corbey. De basis van deze discussie is het Europees perspectief.


Vanaf 15.00 uur houdt PvdA Tweede-Kamerlid en -woordvoerder Diederik Samsom een korte inleiding. Aansluitend wordt hij tijdens de discussie met de aanwezigen terzijde gestaan door fractiegenoten Jacques Tichelaar en Harm Evert Waalkens. Dit deel van de discussie richt zich met name op het nationaal en regionaal perspectief.


Het discussiestuk van het PvdA-Waddenoverleg en de noordelijke provincies is te verkrijgen via e-mail gfryslan@pvda.nl o.v.v. waddendocument.




Partij van de Arbeid