Partij van de Arbeid


Den Haag, 26 mei 2004


De Partij van de Arbeid voor een sterk en sociaal Europa


Wouter Bos en Max van den Berg in Arnhem


Vrijdag 28 mei houdt de PvdA een Arenabijeenkomst in Arnhem. Dit is de eerste Arenabijeenkomst in een reeks van vijf, die in het kader van de Europese Verkiezingen tot en met 7 juni door het gehele land plaatsvinden. Steeds zal een belangrijk Europees thema onderwerp van de bijeenkomst zijn.


De bijeenkomst in Arnhem vindt plaats in Musis Sacrum, Velperbuitensingel 25 in Arnhem en begint om 18.45 uur. Deze bijeenkomst staat in het teken van het buitenlands en veiligheidsbeleid.


Fractievoorzitter Wouter Bos opent de bijeenkomst met een speech over internationale veiligheid. De speeches van Bos over het buitenlands beleid die de afgelopen periode zijn uitgesproken, zijn gebundeld in een boekje. Dit boekje wordt na het uitspreken van zijn speech, die ook hierin is opgenomen, gepresenteerd. Vervolgens gaat Wouter Bos in gesprek met het aanwezige publiek.


Na het optreden van een stand-up comedian worden video s vertoond die gemaakt zijn door PvdA-detectives. Zij hebben aan het Arnhemse publiek vragen voorgelegd over het buitenlands beleid. Max van den Berg, de lijsttrekker van de PvdA Eurodelegatie, reageert op het commentaar van het publiek.


Om 19.50 uur wordt de PvdA-Idealswedstrijd gehouden. In Ideals strijden telkens drie jongeren voor de gunst van het publiek. Wie van de drie verkoopt het beste de Idealen van de PdvA aan het publiek? Een jury, waarin onder anderen Wouter Bos en kandidaat-Europarlementarier Edith Mastenbroek zitting hebben, kiest samen met het publiek wie van de deelnemers doorgaat naar de finale op 7 juni.


De bijeenkomst eindigt om 20.00 uur met muziek.