Gemeente Hoogeveen

27 mei 2004
Gemeente Hoogeveen en uitzendbureaus zoeken samen werk Walraad van Dalen, rayonmanager van Randstad Hoogeveen, reikt vrijdag 28 mei de 28^ste editie van de Randstad Werkpocket uit aan Edwin Hoekstra, afdelingsmanager Werk & Inkomen van de gemeente Hoogeveen. De uitreiking is om 9.00 uur in de B&W kamer in het gemeentehuis. Met de uitreiking van de Randstad Werkpocket wordt een eerste stap gezet in de samenwerking tussen gemeente en uitzendbureaus om mensen met een bijstandsuitkering aan een baan te helpen.

Bemiddeling

De gemeente Hoogeveen voert al jaren een actief beleid om de instroom in de bijstand te verminderen en de uitstroom te bevorderen. Hierin is de bemiddeling tussen werkzoekenden en werkgevers van groot belang. Daarom heeft de gemeente Hoogeveen dit jaar actief gekeken naar de mogelijkheden voor samenwerking met uitzendbureaus als Randstad. Samen met deze uitzendbureaus zoekt de gemeente naar mogelijkheden om werkzoekenden aan een baan te helpen. Deze samenwerking is niet alleen gunstig voor de werkzoekenden, maar ook voor de gemeente, omdat de bijstandsuitkeringen sinds 1 januari 2004 volledig voor rekening van de gemeente komen.

Randstad is één van de uitzendbureaus die de gemeente Hoogeveen helpt bij het bemiddelen tussen werkzoekenden met een bijstandsuitkering en werkgevers.

Randstad werkpocket

De Werkpocket is een boekwerk waarvan er sinds 1976 twee miljoen zijn verspreid. Het is een handzaam naslagwerk met nuttige informatie over werken en werk voor bedrijven, instellingen, werkenden en werkzoekenden. De Werkpocket volgt de loopbaanontwikkeling: van studeren, solliciteren, een (flexibele) baan en carrièreplanning tot aan het genieten van de oude dag. Ook onderwerpen als wettelijk verplicht aantal vakantiedagen, verzekeren, werken in het buitenland en het nieuwe belastingstelsel komen ruim aan bod. Verder wordt de geheel vernieuwde CAO voor uitzendkrachten uitgebreid beschreven.