Ingezonden persbericht


WATNOU..?! VRIJDAG 28 MEI TUSSEN 20.00 EN 21.00

----------

WATNOU..?! VRIJDAG 28 MEI TUSSEN 20.00 EN 21.00 OP 747 AM

Vrijdag 28 mei is er weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma van de NMO. Presentator is Rinse de Valk.

Bad Brya brak door als één van de weinige vrouwelijke rappers in Nederland. Naast de zorg voor een gezin, haar werk, studie en vrijwilligerswerk voor Jelinek rapt de 21-jarige Marokkaanse de sterren van de hemel. Haar weinig vrolijke leven inspireert haar tot teksten die haar vorig jaar de Best Talent Award opleverde. Ze vertelt hoe muziek en geloof haar overeind hielden in moeilijke tijden en komt live haar levensverhaal rappen.

De 20-jarige student Abdelkader Nassiri irriteerde zich aan de vele afwijzingen die hij kreeg bij sollicitaties naar een bijbaantje. Hij besloot het over een andere boeg te gooien en werd als Eric Verduin wel overal op gesprek gevraagd. In WATNOU..?! praten we over de conclusies de er getrokken kunnen worden uit zijn naamswijziging. Een tip voor alle sollicitanten?

Eén van de meest opvallende deelnemers aan de jaarlijkse finale van de Poetry Slam van 27 mei is de boomlange Maarten Das die zich verder onderscheidt door thema s als liefde en dagboekproblemen te mijden. Zijn gedichten concentreren zich qua thematiek op wereldproblemen als oorlog, ongelijkheid en hongersnood. Hij legt uit waarom maatschappelijke betrokkenheid en poëzie uitstekend kunnen samen gaan.

Seksuele voorlichting is noodzakelijk en een recht voor iedereen. Er bestaan echter verschillende opvattingen over seksualiteit en relaties vanuit religieuze achtergrond. Het boek Zwijgen = zonde gaat in op de verschillen waarmee er bij de voorlichting rekening kan worden gehouden. Schrijfster Barbara van Ginneken zocht uit hoe gevoelige thema s onder jongeren het beste besproken kan worden.

Tenslotte gaat WATNOU..?! in op de eindexamens die nog volop bezig zijn. Nesrin en Zainab doen verslag van hun ervaringen tijdens het examen.

WATNOU..?!

Iedere vrijdag tussen 20.00 en 21.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Een open podium met ruimte voor discussie, cabaret, muziek en poëzie.

Live vanuit Studio Desmet in Amsterdam.

Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!