Gemeente Apeldoorn

ITC legt voorstel voor aan Verenigde Naties

Resultaten conferentie verkeersveiligheid vastgelegd in Declaration of Apeldoorn

Op vrijdag 28 mei 2004 worden de resultaten van de internationale conferentie over verkeersveiligheid onder auspiciën van de Verenigde Naties vastgelegd in de zogenaamde the Road Safety Declaration of Apeldoorn. Het voorstel moet uiteindelijk in november 2004 leiden tot een resolutie van de Verenigde Naties. Deze resolutie draagt bij aan de verbetering van verkeersveiligheid en vermindering van het aantal slachtoffers wereldwijd.

Voordat de declaration wordt aangeboden aan de heer Annan, Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, zal het voorstel eerst voor commentaar worden voorgelegd aan verschillende internationale koepel- verkeersveiligheidsorganisaties.

Apeldoorn is van 23 tot en met 28 mei gastheer van de internationale conferentie Crossing Borders to save lifes. De organisatie van de conferentie ligt in handen van het Institute for Traffic Care (ITC) uit Amsterdam.

Verkeersveiligheidsexperts uit zestien landen, waaronder uit Ierland, Indonesië, Turkije, Spanje, Zuid-Afrika, en Verenigde Staten, komen in Apeldoorn bijeen om met Nederlandse experts tot een voorstel te komen tot de ontwikkeling van internationale geaccepteerde verkeersveiligheidstandaarden. De experts vertegenwoordigen verkeersveiligheidsorganisaties, politieorganisaties, onderzoeksinstituten, vrijwilligersorganisaties en de private industrie die aangesloten zijn bij het World Road Safety Network (WRSN).

Voor het laatst bijgewerkt op: 27-mei-2004 04:18