AutoRai

28-5-2004

BMW X3 ongekend succes

Na zijn succesvolle introductie begin dit jaar in het segment van de Sports Activity Vehicle is de vraag naar de BMW X3 zowel op de Europese als de Amerikaans markt enorm gestegen. Inmiddels is de productie opgevoerd naar 400 automobielen per dag.

Al tijdens de introductiefase in het eerste kwartaal van dit jaar, zijn er van de BMW X3 wereldwijd in totaal ongeveer 11.000 aan klanten afgeleverd. De U.S.A. heeft in deze periode het grootste aandeel van het verkoopvolume van de BMW X3 in handen 4.500, gevolgd door Duitsland met 2.500 en Italië 1.000 eenheden. Op de Britse en Japanse markt maakt de BMW X3 vanaf mei zijn opwachting.

In opdracht van BMW Group wordt de BMW X3 geproduceerd door Magna Steyr in Graz/Oostenrijk. Om voldoende berekend te zijn op de toename van de vraag naar de BMW X3 is het aantal productieshifts uitgebreid. De productiecapaciteit is verhoogd van 300 naar 400 automobielen per dag.

De assemblage van de BMW X3 wordt in samenwerking met productiepartner Magna Steyr, op een speciaal voor de X3 en volgens de condities van BMW ontwikkelde productielijn, verzorgd. Met deze unieke samenwerkingsvorm verbreedt en vult BMW Group haar eigen productienetwerk op 23 locaties en op vier continenten aan.