Ingezonden persbericht


FILEMAKER TASKS EN MEETINGS NU OOK VOOR FILEMAKER PRO 7

kant-en-klare FileMaker-toepassingen voor projectondersteuning en vergaderen

Utrecht, 28 mei 2004 -- FileMaker, leverancier van databasesoftware, biedt twee nieuwe versies van haar kant-en-klare toepassingen FileMaker Tasks 2.0 en FileMaker Meetings 2.0. De toepassingen ondersteunen het projectbeheer en de agendavoering van bedrijven. De vernieuwde programma's bieden praktische nieuwe mogelijkheden en zijn nu ook geschikt voor de nieuwste FileMaker Pro-versie 7.

"Met behulp van deze toepassingen kunnen bedrijven hun bedrijfsprocessen optimaliseren", zegt John Dasher, productmanager van FileMaker, Inc. "De positieve effecten worden al tijdens de eerste vergadering merkbaar."

FileMaker Meetings 2.0
FileMaker Meetings 2.0 is een toepassing voor het effectief beleggen van productieve vergaderingen. De toepassing helpt een duidelijke agenda maken en beheren, ondersteunt de aanmaak en verspreiding van de notulen en zorgt ervoor dat activiteiten worden uitgevoerd en tijdslijnen worden gevolgd. De toepassing biedt verschillende taakspecifieke mogelijkheden die de administratieve rompslomp van het voorbereiden van en communiceren rond een vergadering verminderen. FileMaker Meetings 2.0 werkt ook samen met andere FileMaker-toepassingen, wat het eenvoudig maakt om informatie te delen.

De nieuwe versie heeft vijf belangrijke nieuwe kenmerken:
- het op een plek bewaren van alle relevante informatie over een vergadering, inclusief alle bestanden;
- het delen van informatie met FileMaker Tasks 2.0 (zie verder);
- het bewaren van terugkerende zoekopdrachten;
- inzichtelijk maken van de vergaderhistorie en de openstaande actiepunten - met behulp van de ingebouwde rapportagemodule;
- personifiëren en aanpassen van de interface aan de eigen behoefte.

FileMaker Tasks 2.0
FileMaker Tasks 2.0 ondersteunt gebruikers bij het indelen van hun werkdagen. In tegenstelling tot complexe projectmanagementsoftware of relatiebeheeroplossingen, is FileMaker Tasks 2.0 eenvoudig te installeren en biedt het goede ondersteuning bij het beheren van de verschillende projecten.

FileMaker Tasks helpt bij het opzetten, het toekennen en het volgen van alledaagse activiteiten, en bij het eenvoudig communiceren van tijdslijnen tussen alle projectgroepsleden. De toepassing is zo ontwikkeld, dat gebruikers een alomvattend overzicht hebben van hun taken, de volgende stappen en opleverdata, zodat snel inzichtelijk is wat nodig is voor het behalen van de projectdoelstellingen.

FileMaker Tasks 2.0 heeft de volgende nieuwe kenmerken:
- het eenvoudig toekennen van taken aan personen of werkgroepen;
- het bewaren van terugkerende zoekopdrachten;
- het direct inzichtelijk maken van openstaande taken voor een specifiek project - of van een werkgroep of persoon - met behulp van de ingebouwde rapportagemodule;
- informatie delen met FileMaker Meetings 2.0;
- personifiëren en aanpassen van de interface aan de eigen behoefte.

Prijzen, beschikbaarheid en systeemvereisten
FileMaker Tasks 2.0 en FileMaker Meetings 2.0 zijn per direct in de Benelux beschikbaar. De toepassingen kunnen van het internet worden gehaald of op een cd-rom worden aangeschaft. De prijs van FileMaker Tasks 2.0 bedraagt voor de internetversie en cd-rom samen ¤ 69,00 (exclusief BTW) of ¤ 59,00 (exclusief BTW) voor alleen de internetversie. De prijs van FileMaker Meetings 2.0 bedraagt ¤ 69,00 (exclusief BTW) voor de internetversie en cd-rom samen en ¤ 59,00 (exclusief BTW) voor alleen de internetversie. Er zijn ook licentieprogramma's beschikbaar. Tasks en Meetings zijn verkrijgbaar in de FileMaker-webwinkel (www.filemaker.nl/store).

Klanten dienen FileMaker Pro 7 te installeren alvorens gebruik te kunnen maken van FileMaker Tasks 2.0 of FileMaker Meetings 2.0. FileMaker Meetings werkt met zowel Microsoft Windows XP als Apple's Mac OS X 10.2.8 en hoger. De benodigde beeldresolutie is 1024 bij 768 beeldpunten.

Meer informatie over FileMaker Tasks 2.0 is te vinden op www.filemaker.nl/applications/tasks_home.html en meer informatie over FileMaker Meetings 2.0 is te vinden op www.filemaker.nl/applications/meetings_home.html.

FileMaker
FileMaker is de toonaangevende leverancier van werkgroepdatabases. Bedrijven, overheden, scholen en universiteiten, gebruiken FileMaker voor het beheren van relaties, projecten, beeldmateriaal en ander informatie. De veelbekroonde FileMaker-software combineert de kracht van een relationele database met snelle en pasklare mogelijkheden voor web-publishing en een legendarisch gebruiksgemak. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie: www.filemaker.nl.

Meer informatie en testversies:
FileMaker Benelux
Ive Defaix
ive@smp.nl
t: (030) 241 33 23

PublieksWerk
Marije Verdouw
marije@publiekswerk.nl
t: (020) 486 21 39