MAETIS ARBO
http://www.maetis.nl

Maetis arbo publiceert jaarcijfers 2003

Persbericht

Houten, 28 mei 2004

Gezond bedrijf:

Uitstekend financieel resultaat voor Maetis arbo in 2003

Maetis arbo heeft in 2003 een omzet behaald van 100 miljoen euro. De netto winst bedroeg 4 miljoen euro en dat is een forse stijging ten opzichte van 2002 waarin de nettowinst

0,5 miljoen euro was. De winst is vooral het gevolg van een betere efficiency en gerealiseerde kostenbesparingen. Met de inrichting van het Maetis service center zijn de werkprocessen, zoals het verwerken van ziek- en herstelmeldingen via internet, efficiënter ingericht. Ook de inkoopkosten zijn flink afgenomen. Door het uitstekende financiële resultaat heeft Maetis arbo ook weer een positief eigen vermogen. Ook de liquiditeitspositie is met 8 miljoen euro gestegen, naar 11 miljoen eind 2003.

De toekomst
Maetis arbo investeert in 'Arbo op maat' in de vorm van nieuwe producten en diensten en een betere service. Maetis arbo biedt naast standaardproducten voortaan ook specifieke klantoplossingen aan, als persoonlijk verzuimoverleg en een verzuim reductieplan. Hiermee speelt Maetis arbo in op de naderende wetswijziging waarbij de verplichting van een arbodienst komt te vervallen.
Algemeen directeur John van Hoof is blij met deze ontwikkeling. 'Hierdoor ontstaat voor de werkgever een keuze die niet is gebaseerd op 'moeten' maar op 'willen'. Bij die keuze speelt de toegevoegde waarde van een zakelijke dienstverlener een belangrijke rol. Maetis arbo kan hierin tegemoet komen en daar profiteren onze klanten straks van.'

Allianties
Arbobeleid gericht op het terugdringen van ziekteverzuim en het verbeteren van reïntegratiemogelijkheden leidt tot reductie van de verzuimduur en instroom in de WAO. Los van de kosten van WAO instroom levert de verzuimreductie naar schatting een jaarlijkse besparing van 150 miljoen euro op voor de klanten van Maetis arbo. Daarom hebben Maetis arbo en de reïntegratieprofessionals HSK Groep, Reaned en Winnock de krachten gebundeld om bij verzuimende werknemers snel te interveniëren om reïntegratie in het werk te bespoedigen. Tijdens het verzuimfilteroverleg bespreken bedrijfsartsen en verzuimconsulenten van Maetis arbo samen met de reïntegratieprofessionals alle werknemers die langer dan zes weken arbeidsongeschikt zijn. Dit gaat verder dan de Wet Verbetering Poortwachter van de werkgever verlangt. Met de gezamenlijke aanpak neemt de gemiddelde verzuimduur van de werknemer af en wordt instroom in de WAO voorkomen en dat levert voor de werkgever een behoorlijke kostenbesparing op. Hoe eerder de interventie start des te beter is het resultaat van de reïntegratie. Door de samenwerking met de topspelers in reïntegratie wordt de diagnostiek, behandeling en reïntegratie van 90% van de verzuimgevallen in de klantenportefeuille van Maetis arbo gedekt. Voor de overige 10% van de verzuimgevallen is Maetis arbo nog met andere samenwerkingspartners in gesprek.

Maetis arbo
Maetis arbo is één van de grootste en breedst gespecialiseerde organisaties op het gebied van arbozorg en human resource management. Reïntegratie en consultancy behoren ook tot de kerndiensten. De doelstelling van Maetis arbo is het bewerkstelligen van een aantoonbare verlaging van risico's en kosten voor werkgevers. De afgelopen jaren is binnen veel organisaties bewezen dat een effectief arbobeleid met oog voor veiligheid, gezondheid en welzijn meetbaar rendement oplevert. De effecten laten aan duidelijkheid niets te wensen over: meer gemotiveerd en betrokken personeel, een hogere productiviteit, een lager ziekteverzuim en minder instroom in de WAO. De wijze waarop Maetis arbo de Wet Poortwachter in haar dienstverlening heeft vertaald, beoogt dit alles nog verder te stimuleren. Maetis arbo heeft in Nederland een uitgebreid landelijk netwerk van kantoren waar in totaal 1.000 mensen werkzaam zijn.