Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Zuid-Holland-Zuid krijgt alsnog prestatiebeloning

Politie Zuid-Holland-Zuid krijgt alsnog prestatiebeloning

28 mei 2004

De regiopolitie Zuid-Holland-Zuid krijgt alsnog een beloning voor het verbeteren van zijn prestaties in 2002. Het politiekorps krijgt daarvoor 276.649 euro. Dit heeft minister Remkes (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) besloten.
---

In 2002 heeft het korps onder andere 500 verdachten meer aangehouden en 1000 meer misdrijven opgehelderd dan het jaar daarvoor. Tevens namen de veiligheidsgevoelens en de tevredenheid in 2002 toe.

Begin dit jaar had de minister het korps geen prestatiebeloning gegeven. Dit omdat de prestaties weliswaar goed waren, maar de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie niet voldoende was aangetoond. Hiertegen heeft het korps bezwaar gemaakt. In een hernieuwd onderzoek heeft het korps aangetoond dat er in 2002 wel degelijk sprake was van betrouwbaar gegevensbeheer.

Prestatiebeloning is een instrument om de politie te beoordelen en te sturen op meetbare prestaties. Op die manier zal de politie zich in het werk ook richten op het behalen van die prestaties. Voor het beoordelen van de prestaties van de politie is gekeken naar punten als tevredenheid van het publiek over het optreden van de politie, het aantal arrestaties en staandehoudingen, het aantal verdachten dat de politie aanlevert aan het Openbaar Ministerie, en de snelheid en efficiency van processen binnen de politie.
---

---

---

---