Gemeente Stein


Prijsvraag Halt gewonnen door basisschool Don Bosco 28-05-2004

Bureau HALT staat voor het ALTernatief en heeft naast de taak herhaling te voorkomen ook een belangrijke preventieve taak als het gaat om het voorkomen van jeugdcriminaliteit.
Op alle basisscholen wordt het preventieproject Doe Effe Normaal in de groepen 7 en 8 verzorgd door de politie in samenwerking met bureau HALT.

Omdat bureau HALT 12 ½ jaar bestaat is er dit schooljaar een prijsvraag aan de les HALT eigen schuld, dikke bult gekoppeld. De jury heeft uit de inzendingen van de gemeente Stein gekozen voor de inzending van de basisschool Don Bosco.

Hun inzending bestond uit een eigen ontworpen graffitimuur met criminaliteitsleuzen. Hun samenwerking en creativiteit omtrent het project wordt nu beloond met een eerste prijs. De kinderen wilden allemaal meedoen en de meester heeft ruimte in het drukke lesprogramma gemaakt.

Op 19 mei 2004 is groep 7 door bureau HALT beloond met een presentje en een lekker stuk HALT-taart. De kinderen vormen met groep 6 een combinatieklas en hebben de taart gebroederlijk met hun jongere klasgenootjes gedeeld.