DSM


Nederlands elftal gebruikt hersteldrank PeptoPro®Sports van DSM
tijdens EK 2004

Heerlen, NL, 27-mei-2004


Het Nederlands voetbalelftal gaat gebruik maken van de nieuwe
hersteldrank van DSM, PeptoPro®Sports. Vanaf de start van de
voorbereidingen die op 26 mei begonnen zijn in Noordwijk zal de
Nederlandse selectie na alle trainingen, oefeninterlands en de
wedstrijden tijdens het EK in Portugal PeptoPro®Sports drinken.

De nieuwe hersteldrank van DSM zorgt, na een intensieve training of
wedstrijd, voor een sneller herstel dan een normale, op suikers
gebaseerde sportdrank. Dit blijkt uit eerder onderzoek van NUTRIM, het
onderzoeksinstituut voor voeding en toxicologie van de Universiteit
van Maastricht. De hersteldrank zorgt ervoor dat het energieniveau in
de spieren na intensieve inspanning sneller terug is op het oude
niveau.

DSM heeft de hersteldrank eerder al als Partner in Sport exclusief
aangeboden aan NOC*NSF voor de Nederlandse topatleten. Bijna 65% van
deze groep atleten maakt sinds januari gebruik van PeptoPro®Sports.
Beide partijen willen graag `het andere Oranje' helpen en maken een
uitzondering voor het Nederlands elftal. De impact die gepaard gaat
met goede prestaties van dit elftal is tenslotte in 's lands belang.

Gert Jan Goudswaard, teamarts Nederlands elftal van het Sportmedisch
Centrum KNVB, is blij met het aanbod van DSM en NOC*NSF: "Net als bij
de Olympische Spelen is er tijdens het EK veel aandacht voor een snel
en goed herstel. Voor een intensief toernooi met een kort tijdsbestek
tussen de wedstrijden is de toevoeging van PeptoPro®Sports een goede
extra maatregel."

Over PeptoPro®Sports
DSM maakt bij de samenstelling van de hersteldrank gebruik van het
eiwit caseïne (een natuurlijk eiwit uit koemelk). Met een door DSM
gepatenteerd proces wordt de caseïne zodanig bewerkt, of beter
gehydrolyseerd, dat het snel opneembaar is na een fysieke inspanning.
PeptoPro®Sports is gebaseerd op toevoeging van dit gehydrolyseerde
caseïne aan een suikerhoudende drank. Opname van het
caseïne-hydrolysaat met de suikers stimuleert de afgifte van insuline
in het lichaam, wat er voor zorgt dat glucose sneller uit het bloed in
de spiercellen wordt opgenomen. Eenmaal in de spier wordt glucose
omgezet in glycogeen, wat de brandstof voor spieren is. Hoe sneller
dit proces na intensieve inspanning op gang komt, des te sneller kan
de sporter weer op hoog niveau presteren. Het gehydrolyseerde caseïne
is niet eerder toegepast omdat de smaak ervan te bitter is. DSM heeft
echter een proces ontwikkeld dat caseïne-eiwitten zodanig kan
hydrolyseren, dat de bittere smaak zeer sterk gereduceerd wordt. Dit
heeft geresulteerd in de ontwikkeling van PeptoPro®Sports.


Klik hier voor het PDF bestand