Politie Groningen

Persberichten vrijdag 28 mei 2004

provincie Groningen, 28-05-2004 -

Groningen: bromfietscontrole leidt tot 14 bekeuringen
Bij een bromfietscontrole op de Dierenriemstraat heeft de politie donderdagochtend 14 bekeuringen uitgeschreven. In totaal werd van dertig bromfietsen een rollenbanktest afgenomen. Vijf bromfietsen bleken te veel vermogen te hebben, in twee gevallen waren de remmen niet deugdelijk, twee maal werden onterechte platen gevoerd, twee bestuurders droegen geen helm, twee keer konden de papieren niet worden getoond en een keer bestuurde een jongen een bromfiets, terwijl hij nog geen 16 jaar was. De controle duurde anderhalf uur.

Groningen: politie houdt aanrander aan
De politie heeft vrijdagochtend op de Stationsstraat een 38-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor aanranding. Politieagenten werden door twee vrouwen, een 20-jarige vrouw uit Achterveld en een 19-jarige vrouw uit Leusden, aangesproken. Zij gaven aan door de verdachte onzedelijk betast te zijn. De agenten konden de man even later inrekenen. De man beledigde en bedreigde vervolgens in aanwezigheid van de politie beide dames. De verdachte werd ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: baldadige Stadjer aangehouden
De politie heeft vrijdagochtend op de Grote Markt een 23-jarige man uit Groningen aangehouden voor baldadigheid. De Stadjer gooide bij een hotel een fiets op een stapel terrasstoelen. Door de actie van de verdachte vielen vervolgens de stoelen om. De man werd vervolgens aangehouden. Hij kreeg op het politiebureau een bekeuring van 50 euro uitgereikt. Hierop mocht de Stadjer het politiebureau verlaten.

Groningen: meisje (17) gewond bij verkeersongeval
Een 17-jarig meisje uit Groningen is donderdagmiddag op het Lopende Diep gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het meisje reed op haar snorfiets en werd aan haar geen voorrang verleend door een 37-jarige man uit Oude Pekela, die een bedrijfsauto bestuurde. Zij kwam ten val en is met onbekende verwondingen vervoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. De snorfiets van het slachtoffer is voor onderzoek naar het politiebureau gebracht.

Groningen: snelheidscontrole op N361
De politie heeft donderdagochtend- en middag op de Friesestraatweg, de Provincialeweg N361, een snelheidscontrole gehouden. Van de in totaal 1450 passerende voertuigen waren tien bestuurders in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/uur, waar 80 km/uur is toegestaan. De controle duurde 2,5 uur.

Hoogezand: mishandeling
Bij een woning aan Scheepstimmerman in Sappemeer heeft de politie donderdagmiddag een 31-jarige man uit die plaats aangehouden. De man wordt verdacht mishandeling van een 24-jarige man uit Hoogezand. Die werd op de kruising van de Meint Veningastraat en de Kerkstraat in Hoogezand door de verdachte gespuugd en geslagen. Het slachtoffer stond te wachten voor het rode voetgangerslicht en werd plotseling door de verdachte aangevallen. Zijn moeder wist de partijen de scheiden waarna de verdachte wegreed in een auto. De man kon aan de hand van getuigenverklaringen en het opgegeven signalement worden opgespoord en aangehouden. Hij werd meegenomen naar het bureau en heengezonden na verhoor. De verdachte ontkent de mishandeling.

Delfzijl: poging diefstal fiets
De politie heeft donderdagavond op de kermis in Delfzijl een 13-jarige jongen uit Delfzijl aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen dat de verdachte aan de Molenberg in Delfzijl aan het slot van een fiets zat te morrelen. Bij het zien van de agenten rende de knaap weg. Hij kon op de kermis worden achterhaald. De jongen verklaarde dat hij de fiets voor een vriend zou meenemen. De cijfercode van het slot kende hij echter niet. Daar is de knaap aangehouden en meegenomen. Na verhoor is hij heengezonden. De jongen bekende de diefstalpoging. Daarvoor krijgt hij proces-verbaal.

Scheemda: auto over de kop; bestuurder aangehouden
Op de autosnelweg A7 bij Scheemda heeft de politie donderdagmorgen een 34-jarige man uit Veendam aangehouden. De man reed in zijn auto over de A7 en raakte op onverklaarbare wijze de controle over de auto kwijt. De auto sloeg over de kop en kwam in de berm tot stilstand. De bestuurder liep nek- en schouderletsel op. Hij weigerde echter alle medische hulp en wilde per se niet naar een ziekenhuis. De man, die bij de politie bekend is als druggebruiker, verkeerde vermoedelijk onder invloed van (hard)drugs. Hij is daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat het rijbewijs van de verdachte zes weken geleden ongeldig is verklaard. Het rijbewijs, dat de verdachte wel bij zich had, is daarop ingevorderd. De verdachte weigerde mee te werken aan een bloedonderzoek. Ook wilde hij geen verklaring over het gebeurde afleggen. De man is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor weigeren van de bloedproef.

Stadskanaal: bromfietsster gewond
Bij een eenzijdig verkeersongeval op De Vloeivelden in Stadskanaal is donderdagmorgen een 17-jarig meisje uit Alteveer gewond geraakt. De vrouw reed op haar brommer vanaf de Alteveersterweg de Vloeivelden op. Daarbij nam ze de binnenbocht en kwam in de berm terecht. De bromfietsster kwam te vallen en liep letsel op aan een arm en een been. Ze is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Snelheidscontroles: DONDERDAG
Wildervank: Rijksweg N33 Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 2020 voertuigen, aantal overtredingen: 61, hoogst gemeten snelheid: 146 km.

Stadskanaal: Provinciale Weg N366 Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 950 voertuigen, aantal overtredingen: 111, hoogst gemeten snelheid: 146 km.
Niezijl: Rijksstraatweg (N355) Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 990 voertuigen, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 101 km.