Lekstroom 10.30 uur

Utrecht 28-05-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Vernieler aangehouden

HOUTEN Donderdagavond heeft de politie een 17-jarige jongen uit Utrecht aangehouden in verband met het vernielen van een verkeersbord. De jongen wordt ervan verdacht op de Achterom omstreeks 21.30 uur een verkeersbord te hebben vernield. De jongen is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Relationele ruzie uit de hand gelopen

NIEUWEGEIN Een conflict tussen twee families is donderdagavond uit de hand gelopen. Tijdens een bezoek in het Antonius ziekenhuis kreeg een 33-jarige man uit Nieuwegein ruzie met een 28-jarige vrouw eveneens uit Nieuwegein. Toen de man wegreed, werd hij gevolgd door drie familieleden van de vrouw en werd omstreeks 22.15 uur klemgereden op de Zwaardenburg. Daar zijn de man en de achtervolgers vervolgens met elkaar op de vuist gegaan. De politie onderzoekt de zaak.

Blauwe avond in Lopik

LOPIK Donderdagmiddag en avond heeft de politie samen met de douane een grootscheepse controle in Lopik gehouden. In totaal werden 135 boetes uitgeschreven voor onder andere het rijden zonder gordel, het niet kunnen tonen van een rijbewijs, het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs en overtreding van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroef 139 km p/u waar 80 km p/u is toegestaan. De controle werd onder andere gehouden op de M.A. Reinaldaweg. Aan de controle die van 14.00 tot 23.00 uur duurde, nam ook het scooterteam van de politie deel en deze schreef 34 boetes uit voor onder andere overschrijding van het vermogen en het niet dragen van een helm.