Rijn & Venen 10.30 uur

Utrecht 28-05-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Gordelcontrole

LOENEN A/D VECHT Donderdagochtend heeft de politie op de Rijksstraatweg tussen 07.30 en 09.00 uur een gordelcontrole gehouden. Er werden 26 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder autogordel en een voor het niet handsfree bellen.

Auto in de tuin

OUDEWATER Donderdagmiddag omstreeks 17.15 uur is een auto in de tuin van een woning aan de Schakenbosdreef gereden. De politie trof in de auto een 16-jarig meisje uit Oudewater aan. Volgens haar verklaring stond de auto geparkeerd naast de woning en was zij met de koppeling en het gaspedaal aan het spelen terwijl de eigenaar van de auto, een 19-jarige man uit Oudewater, op de passagierstoel zat. Daarbij raakte de versnelling in zijn achteruit en reed zij met de auto door de schutting de tuin in. Door de paniek gaf zij gas in plaats van te remmen. Geen van de betrokkenen raakten gewond.

Bestuurders onder invloed

OUDEWATER Donderdagavond heeft de politie omstreeks 22.00 uur een automobilist op de Goudsestraatweg gecontroleerd. De 54-jarige bestuurder uit Westervoort bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij had 470 ug/l in zijn lichaam en mag zich voor de rechter verantwoorden.

MAARSSEN In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie omstreeks 02.00 uur een slingerende automobilist op de Zuilense Ring gecontroleerd. De 23-jarige automobilist uit Maarssen bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij had 565 ug/l in zijn lichaam en mag zich voor de rechter verantwoorden.