Politie Zuid-Holland-Zuid

28/05 Hoeksche Waard

28-05-2004 - Persberichten District III

14-JARIGE JONGEN AANGEHOUDEN
S-GRAVENDEEL - Woensdag 26 mei 2004 is op het politiebureau in s-Gravendeel een 14-jarige jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van afpersing en bedreiging van een 13-jarige jongen uit Strijen op maandagmiddag 24 mei 2004. Het slachtoffer verklaarde dat hij rond 16.30 uur op de Kilweg in s-Gravendeel fietste. De 14-jarige jongen fietste langs hem heen en plaatste vervolgens zijn fiets dwars voor de fiets van het slachtoffer. Hij vernielde een bidon, kilometerteller en sloeg de jongen. Vervolgens dwong hij hem mee te fietsen en verderop moest het slachtoffer zijn fiets neerleggen. De 14-jarige greep hem bij de keel, doorzocht zijn tas, sloeg hem en zei tegen hem dat hij s-avonds terug moest komen met geld en een camera. Toen liet hij de jongen gaan, die de volgende dag aangifte heeft gedaan.

CONTROLE
KLAASWAAL Op de Oud-Cromstrijensedijk in Klaaswaal heeft de politie op donderdagmiddag 27 mei 2004 een controle gehouden. De politiemensen schreven zes bekeuringen waaronder vier voor autobestuurders die geen gordel droegen.

ALCOHOL
NIEUW-BEIJERLAND Een 64-jarige bromfietser uit Dordrecht is aangehouden. De blaastest wees uit dat de man een te hoog alcoholpromillage had. De aanhouding gebeurde op donderdagavond 27 mei 2004 op de Beijerlandschedijk in Nieuw-Beijerland.