Gemeente Bergen op Zoom


Hennepkwekerij en XTC-laboratorium aangetroffen

Bij gezamenlijke actie gemeente en politie: Hennepkwekerij en XTC-laboratorium aangetroffen
Vandaag donderdag 27 mei heeft de gemeente Bergen op Zoom samen met de politie district Bergen op Zoom een grote controleactie uitgevoerd op het bedrijventerrein Geertruidapolder in Bergen op Zoom. De actie werd uitgevoerd in het kader van de leefbaarheid in brede zin op het bedrijventerrein. Tijdens de actie werden 15 à 20 bedrijven bezocht. Bij deze controle werd een aantal milieuovertredingen geconstateerd. In een loods werd een hennepkwekerij met 1273 planten aangetroffen. Deze hennepkwekerij werd ontmanteld en afgevoerd. In een andere loods aan de Calandweg werd een laboratorium aangetroffen waarvan wordt vermoed dat het gebruikt wordt voor de productie van XTC. De politie stelt een onderzoek in naar dit laboratorium.
Aan de gezamenlijke actie deden 16 gemeente- en politiemensen mee. De politiemensen waren afkomstig van het milieuteam, de vreemdelingendienst en het Courageteam. Courage richt zich op de bestrijding van drugs(overlast).
Het gemeentelijke handhavingsteam hield toezicht op zaken als afval, groen, verkeer, parkeren, ruimtelijke ordening en milieuaspecten. Aanleiding gezamenlijke actie
Het college heeft een aantal maanden geleden, op verzoek van de stichting bewonersbelangen Geertruidapolder een bezoek gebracht de stichting heeft bij dit bezoek aandacht gevraagd voor de leefbaarheid in het gebied. Vervolgens heeft het college het initiatief genomen om met deze controle actie handhavend op te treden in het gebied. Voor de jaren dat het bedrijventerrein Geertruidapolder nog zijn huidige functie heeft, wil het college een bijdrage leveren aan een leefbare situatie. Met de actie heeft het college aan bewoners en gebruikers van het gebied een signaal afgegeven dat er gecontroleerd wordt. De controleactie van vandaag had het karakter van een nulmeting, het vaststellen van de situatie van vandaag. Van uit deze situatie wordt er gehandhaafd. In de toekomst gaat het college door met deze controles om zo een leefbare woon- en werkomgeving te garanderen. Overigens is aan het einde van de controle de algemene indruk dat - afgezien van de hennepkwekerij en het - vermoede - XTC-lab - de aangetroffen situatie op het bedrijventerrein mee valt. Bij de controle werd een hennepkwekerij en een - vermoedelijk - XTC-laboratorium aangetroffen. Daarnaast werd geconstateerd dat een stuk gemeentegrond illegaal in gebruik was genomen en dat een aantal accu's zonder (milieu)voorzieningen waren opgeslagen. Er werd ook aandacht besteed aan olielozingen, rioolaansluitingen en de opslag van gasflessen.