KNWV

27/5/2004
WINDSURFEN - Veel wind tijdens Philishave Cool Skin Funsporttour.

--> De Philishave Cool Skin Funsporttour omvat de sporten kiteboarden, windsurfen en wakeboarden. Op de de Grevelingendam zijn zaterdag 22 en zondag 23 mei de eerste officiële wedstrijden van het Philishave Cool Skin NK Windsurfen gevaren. Deze wedstrijden telden ook mee voor het Belgische Kampioenschap. Daardoor was er een groot startveld. De eerste tourstop in Almere bleef door windgebrek zonder resultaat.

Wind was er echter op de Grevelingendam in overvloed. Met 15 tot 20 knopen windsterkte, rond de 5 beaufort, konden er maar liefst 9 races gevaren worden. Op zaterdag was Roy van Koolwijk (Fanatic/Windwing) de man van de wedstrijd. Zijn tests en trainingen op Maui in de winter wierpen duidelijk resultaat af. Hij wist zaterdag de eerste 2 races te winnen en werd 2 keer 3e.

Regerend Nederlands kampioen Ben van der Steen (Exocet/Neil Pryde) liet echter zien dat de Grevelingendam niet voor niets zijn thuiswater is. Hij volgde aan het einde van de eerste dag Roy van Koolwijk op de hielen in het algemeen klassement.

Op de tweede dag was de wind weer uitstekend. Goed genoeg voor nog eens 5 races. Ben van der Steen won 3 races, passeerde Roy van Koolwijk en won hiermee het eerste evenement van het Philishave Cool Skin NK Windsurfen. Ramses Landman (AHD/Gaastra) won deze dag de andere 2 races en werd ook een keer 2e.

Hiermee klom hij in het algemeen klassement naar een 3e positie achter Roy van Koolwijk. Bij de dames won Cindy Koopman (Fanatic/Gaastra), bij de jeugd Markus Bouman (Starboard/Neil Pryde).Goed om te zien was dat de jongere garde steeds dichter bij de top komt. Naast Roy van Koolwijk zijn Adriaan van Rijsselberghe (Bic/Neil Pryde) en Markus Bouman daar een mooi voorbeeld van.

Er werd ook druk gebruik gemaakt van het aanwezige testmateriaal van de merken Exocet, Fanatic, F2, Aerotech, Arrows en Simmer Style. Door de optimale omstandigheden konden de nieuwste boards en zeilen uitgebreid aan de tand worden gevoeld.

Postbus 85393 · 3508 AJ Utrecht · Tel.: 030-6566550 ·