Utrecht stad, 09.45 uur

Utrecht 28-05-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad, 09.45 uur

Gewapende overval
UTRECHT - Bij een overval op een horecagelegenheid aan de Cornelis Dirkszstraat werd donderdagavond rond 20.50 uur een geldbedrag buitgemaakt.

Een man kwam het pand binnen en eiste geld. Hij bedreigde de in het pand aanwezige vrouw met een vuurwapen. Met een onbekend geldbedrag verliet de man het pand, stapte achterop een zilverkleurige scooter en vluchtte. De politie startte direct na de melding een onderzoek maar trof de mannen en de scooter niet meer aan. Getuigen die informatie hebben wordt verzocht te bellen met de recherche van district Utrecht noord via tel. 0900 8844 (lokaal tarief).

Niet voor niets valse naam
UTRECHT - Agenten controleerden donderdagmiddag rond 16.00 uur een auto op de Einsteindreef. De agenten vertrouwden de opgegeven naam van de bestuurder echter niet. Dat bleek niet voor niets. De man bleek in werkelijkheid een 23-jarige inwoner van Hilversum te zijn die nog enkele straffen open had staan. Daar kwam nu een bekeuring voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs en het opgeven van een valse naam bij. De man is aangehouden.

Lastige wildplassers
UTRECHT - In de nacht van donderdag op vrijdag moest de politie kort na elkaar twee maal een wildplasser aanhouden en boeien omdat zij het niet eens waren met de bekeuring van 50 euro die zij voor hun gedrag kregen.

Iets voor 04.00 uur wilde een agent een man (geen gegevens bekend) bekeuren voor wildplassen. Een 21-jarige vriend van hem uit Utrecht begon zich hiermee te bemoeien. Vervolgens kwam er een 20-jarige Utrechter bij die de jongens opruide. Toen hij een beweging naar de agent maakte en hem uitschold, werd hij aangehouden en geboeid afgevoerd. Toen de 21-jarige daarna niet voldeed aan een vordering door te lopen werd ook hij aangehouden.

Slingerend over A1
UTRECHT - Het verkeer op de A12 en de A2 werd donderdagavond rond 23.30 uur gehinderd door een slingerende auto. Niemand durfde de auto, die ook nog eens verschillende snelheden reed, in te halen.

De bestuurder reageerde in eerste instantie ook niet op het stopteken van de politie. Hierop werd de auto ter hoogte van Maarssen gedwongen te stoppen door er steeds langzamer voor te rijden. De bestuurder, een 45-jarige inwoner van Maarssen, bleek te veel alcohol gedronken te hebben. Hij blies 660 ug/l en moest direct zijn rijbewijs inleveren. Toen de man door familie werd opgehaald was hij buiten het politiebureau zeer luidruchtig, zodat omwonenden klaagden over geluidsoverlast. Agenten spraken de man daarop aan en werden uitgescholden. Rond 02.50 uur werd de man daarom opnieuw aangehouden.