Heuvelrug 11.25 uur

Utrecht 28-05-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Veenendaals meisje aangerand

VEENENDAAL Op de Otterlaan is donderdag rond 19.30 uur een 16-jarig meisje aangerand. Het meisje liep op de Marterlaan, toen zij het geluid van een skateboard hoorde, achterom keek en een jongen zag. Via de Marterlaan kwam zij op de Otterlaan. Ter hoogte van het pleintje stond de jongen plotseling weer achter haar. Hij sprak haar aan en pakte haar beet. Vervolgens begon hij handtastelijk te worden. Na een korte worsteling wist het meisje weg te komen en bij een woning aan de Middellaan aan te bellen. De jongen ging in eerste instantie achter haar aan, maar rende weg via de Otterlaan toen het meisje aanbelde.

Signalement jongen: blanke huidskleur, plm. 17 jaar, ong. 1.80 m. Stevig/gezet postuur, lichtbruin haar tot op de schouders, bol gezicht met puistjes. Hij had een zwarte baseballpet op (met enkele letters als opdruk), zwart t-shirt, blauwe/grijze skatebroek en donkere grijze skateschoenen. Hij droeg een rugzak. Zijn skateboard had een zwarte bovenzijde.

De politie verzoekt eventuele getuigen of andere mensen die mogelijk informatie kunnen verstrekken contact op te nemen via 0900-8844 (bureau Veenendaal).

Vijf dronken bestuurders

VEENENDAAL Binnen enkele uren zijn in de nacht van donderdag op vrijdag door politieagenten van het district Heuvelrug vijf dronken bestuurders aangehouden. Dit gebeurde tijdens de normale surveillance.

De eerste bestuurder werd rond 23.50 uur staande gehouden op de Singel in Wijk bij Duurstede. De 41-jarige inwoner van Lieden blies bij de ademanalyse in het politiebureau 290 ug/l.

Op de Tuinstraat in Veenendaal was een eerste blaastest, om 01.17 uur, eveneens reden voor een nadere ademanalyse. De betreffende 57-jarige Veenendaler had 295 ug/l als uitslag.

De derde autobestuurder liep op de Dorpsstraat in Doorn tegen de lamp. Deze 44-jarige inwoner van Doorn werd rond 01.25 uur gecontroleerd op alcoholgebruik. Uitslag: 485 ug/l.

Een 36-jarige inwoner van Leersum reed met teveel alcohol op, toen hij rond 01.35 uur op de Maarsbergseweg in Leersum staande gehouden werd. Resultaat: 455 ug/l.
Tot slot troffen agenten van het district Heuvelrug op de Manderbroekweg in Ede een 36-jarige automobilist uit die plaats aan. Hij blies uiteindelijk 430 ug/l.