Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Hoogeveen 28-05-2004

Lichtgewonde door kop-staart aanrijding
EMMEN Op de Hondsrugweg in Emmen raakte donderdagmiddag een 55 jr. automobilist uit Emmen lichtgewond bij een kop-staart aanrijding. De man stopte achter een voor hem rijdende auto, bestuurd door een 78 jr. plaatsgenoot, die voor de Noordbargerstraat moest stoppen. Een achter hem rijdende 21 jr. automobilist uit Tweede Valthermond had dit te laat in de gaten en botste achter op de auto. Deze schoot door de klap naar voren en botste achter op de auto van de bejaarde man. De materiele schade was groot. De gewonde man is voor onderzoek overgebracht naar het Schepersziekenhuis.

Bromfietser gewond
HOOGEVEEN door een voorrangsfout raakte donderdagavond in Hoogeveen een 16 jr. bromfietser uit die plaats gewond. Een 48 jr. automobilist een Hoogeveen verleende op de kruising van de Piet Soerstraat met de Achteromsedijk geen voorrang aan de bromfietser. De jongen is met armletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen.

Auto gestolen
HOOGEVEEN Onbekenden hebben donderdag tussen 11.00 en 17.15 uur een witte VW Golf gestolen vanaf de parkeerplaats op het Stationsplein in Hoogeveen.

Politie adviseert voordeur op het nachtslot te doen EMMEN Naar aanleiding van twee woninginbraken in Emmen adviseert de politie om bij het verlaten van de woning toch vooral ook de voordeur op het nachtslot te doen. De inbraken vonden donderdag overdag plaats in twee flatwoningen aan de Leemkoelen. Terwijl de bewoners afwezig waren drongen onbekenden de woning binnen via de voordeur die dus niet op het nachtslot zat. Uit de woningen is geld gestolen.

Politie houdt vier verdachten van winkeldiefstal aan ASSEN - Tijdens een verkeerscontrole op de Vaart Zuidzijde in Assen hield de politie vier Polen aan die worden verdacht van winkeldiefstal. Bij de controle van een Poolse auto ontdekte de politie een aantal geprepareerde tassen. Bij nader onderzoek van de auto kwam een grote hoeveelheid (dure) kleding en parfum tevoorschijn. Deze bleken voor een deel afkomstig te zijn uit een winkel in Hoogeveen. De verdachten, in leeftijd variërend van 27 t/m 51 jr. zijn voor nader onderzoek ingesloten. De politie onderzoekt de herkomst van de aangetroffen goederen.

Brandweer haalt verwarde vrouw uit woning
NIEUW AMSTERDAM De brandweer heeft donderdagavond een 43 jr. vrouw uit haar woning aan de Wildbaan in Nieuw Amsterdam gehaald die in verwarde toestand de gaskranen in haar woning had opengezet en alle deuren op slot had gedaan. Een zoon ontdekte dit bij thuiskomst en waarschuwde politie en brandweer. De vrouw was alleen thuis. Uit voorzorg zijn de naastgelegen woningen ontruimd en werd de straat afgezet. Nadat de brandweer de ruiten aan de voor- en achterkant van de woning had ingegooid kon de vrouw uit huis worden gehaald en de gaskraan worden gesloten. De vrouw raakte lichtgewond en is mede in verband met haar psychische toestand - overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.

Caravan uitgebrand
GROLLOO In de nacht van donderdag op vrijdag brandde op de camping de Berenkuil in Grolloo door onbekende oorzaak een caravan uit. In de caravan was niemand aanwezig.

Geheime zender uit de lucht gehaald
ZWARTEMEER De politie assisteerde donderdagavond opsporingsambtenaren van het Agentschap Telecom bij het uit de lucht halen van geheime zender Radio Roadrunner. De uitzendingen werden verzorgd vanuit een woning aan de Kamerlingswijk in Zwartemeer. Tegen de 19 jr. eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot dinsdagmorgen 08.00 uur.
Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.
Op beide Pinksterdagen worden één keer per dag nieuwe berichten op onze website geplaatst.

info@politie-drenthe.nl