Vlaamse overheid

In het kader van het decreet op de regionale technologische centra (RTC), dat als hoofddoel het oprichten van fysische centra heeft, gaan scholen van het hele arrondissement Mechelen, bedrijven en opleidingsverstrekkers samen werken om een vakcentrum 'lassen' op te richten.

"In het RTC Mechelen heeft er zich op korte tijd een zeer positieve evolutie voltrokken," zegt minister Vanderpoorten. "Volledig in de lijn en naar de geest van het decreet op de RTC's is men er in geslaagd een eerste belangrijke stap te zetten om scholen infrastructureel te ondersteunen."

Vorige week kreeg de minister een studie overhandigd van het RTC Mechelen. Uit deze studie bleek dat dit RTC de samenwerking tussen de verschillende partners concreet kan invullen door het ter beschikking stellen van infrastructuur, uitrusting, materiaal, lesgevers en stagebegeleiding.

In de komende maanden zal de oprichting van het vakcentrum verder worden uitgewerkt. Minister Vanderpoorten is verheugd over de manier waarop de vertegenwoordigers van de onderwijsnetten, het bedrijfsleven en de opleidingsverstrekkers de handen in elkaar hebben geslagen.

info : Jo De Ro, woordvoerder van minister Vanderpoorten
- tel. (0475) 98 33 73 -
(02) 553.99.23 - fax. (02) 553 99 19
e-mail: persdienst.vanderpoorten@vlaanderen.be


---