Ingezonden persbericht


Persbericht TIPA Awards 2004
28 mei 2004 - Voor directe publicatie

PERSBERICHT

Nikon krijgt twee prestigieuze TIPA-prijzen voor consumentenproducten voor het jaar 2004.

Amsterdam: Nikon Europe heeft bekendgemaakt dat Technical Image Press Association (TIPA) dit jaar twee producten van Nikon heeft uitverkoren als beste consumentenproducten.
De Nikon D70 Digitale spiegelreflexcamera ontving de prestigieuze bekroning 'Beste digitale spiegelreflexcamera voor consumenten in Europa 2004' en de Nikon COOLSCAN V ED kreeg de bekroning voor 'Beste filmscanner in Europa 2004'.

Over de alom geprezen Nikon D70 digitale SLR zei de TIPA-jury het volgende:
De Nikon D70 is een zeer veelzijdige digitale SLR die weinig concessies doet, ook al is de prijs van de camera zeer aantrekkelijk. De camera is zelfs voorzien van functies die men op duurdere digitale spiegelreflexcamera's niet aantreft. Dat maakt deze camera de beste voor zijn prijs in de categorie digitale SLR's.

Robert Cristina, Marketing Executive voor SLR-systemen van Nikon Europe zei in een commentaar op de prijs: "We zijn ontzettend blij met deze prestigieuze aanduiding 'Beste Camera' van het TIPA-panel. Klanten van ons begrijpen al dat voordelig niet altijd hoeft te betekenen dat je de goedkoopste moet zijn, en de uitstekende functies en de intuïtieve hanteerbaarheid van de D70 bieden veel meer dan de toch al aantrekkelijke prijs zou suggereren".

Voor de derde keer is een filmscanner van Nikon bekroond met een prijs van TIPA, een van de 'Oscars' van de beeldindustrie.

1

Persbericht TIPA Awards 2004
28 mei 2004 - Voor directe publicatie

Het TIPA-juryrapport meldde dit jaar:
de Nikon COOLSCAN V ED zet een nieuwe standaard voor filmscanners in de consumentenklasse. Deze scanner combineert professionele functies als een optische scanresolutie van 4000 dpi, 14-bits kleurdiepte en geavanceerde Digital ICE voor optimale beeldcorrectie, met een zeer aantrekkelijke prijs.

Robert Cristina voegde daar nog aan toe: "Met deze prijs hebben we in de categorie filmscanners dus een 'hattrick' aan TIPA-prijzen gescoord: in 2003 voor de LS-8000 ED en in 2002 voor de LS-4000 ED. Waar ik nog het meest blij mee ben is dat deze twee prijzen een erkenning zijn van het feit dat Nikon erin slaagt professionele beeldtechnologie binnen het bereik van steeds meer mensen te brengen". Einde.

Meer informatie over deze en andere bekroonde producten van Nikon vindt u op: www.europe-nikon.com

© 2004 Inca Import BV namens NIKON CORPORATION, Japan.


2


---- --