Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Barneveld - fietser gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 28-05-2004

Een 81-jarige man uit Barneveld is donderdagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Plantagelaan, nabij de Achterveldseweg in zijn woonplaats. Het slachtoffer werd rond acht uur aangereden door een 22-jarige automobilist uit Lunteren, toen hij rijdend op zijn fiets vanaf de Watermolen de kruising op reed. De automobilist kon een aanrijding niet meer voorkomen. Als gevolg van de aanrijding liep de Barnevelder onder meer hoofdletsel op. De man is ter behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede/Wageningen - verzet bij aanhouding na benzinediefstal
Publicatiedatum: 28-05-2004

De politie heeft donderdag in Ede twee vrouwen van 21 en 33 jaar aangehouden en een 31-jarige man en een 13-jarige jongen in verband met een benzinediefstal eerder in Wageningen. Rond het middaguur zag de pompbediende van een Wagenings benzinestation dat er werd getankt terwijl de bestuurder na het tanken wegreed zonder te betalen. De pompbediende noteerde het kenteken en waarschuwde de politie. Die wist aan de hand van het kenteken de eigenaar van de auto te traceren. Volgens de gegevens uit het kentekenregister zou de auto in Ede thuishoren, waarop enkele agenten op onderzoek uit gingen. De auto werd op de Bovenbuurtweg aangetroffen met de 33-jarige vrouw erin. Zij werd vervolgens aangehouden als verdachte van de benzinediefstal. Op dat moment verscheen de 21-jarige vrouw bij de auto. Zij verklaarde de eigenaresse van de auto te zijn maar weigerde te verklaren wie er in de auto had gereden. Vervolgens werd ook zij als verdachte aangemerkt en aangehouden. De 31-jarige man en de 13-jarige jongen, familieleden van de beide vrouwen, verschenen hierop ook ten tonele en probeerden de aanhouding van de beide vrouwen te belemmeren. Hierop werden ook zij aangehouden. Alle betrokkenen verzetten zich tegen hun aanhoudingen maar konden uiteindelijk door de agenten worden overmeesterd. Alle betrokken zijn na het afleggen van een verklaring weer vrijgelaten. Voor wat betreft de benzinediefstal werd aan de 33-jarige verdachte vrouw een dagvaarding uitgereikt. Justitie beslist over het lot van de overige verdachten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - verdachte krattendief moet naar de rechter
Publicatiedatum: 28-05-2004

Een 44-jarige Edenaar moet van justitie binnenkort voor de rechter verschijnen. De man werd donderdag door de politie in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van diefstal van kratten uit het magazijn van een supermarkt. De kratten zou hij vervolgens hebben ingeleverd om het statiegeld, enkele euro's, te kunnen incasseren. De man werd daarbij echter betrapt door winkelpersoneel en in de kraag gevat. Nadat hij aan de politie was overgedragen bekende de Edenaar de diefstal. In overleg met justitie werd hem een dagvaarding uitgereikt, waarna hij werd vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - voertuig in beslag na rijden tijdens ontzegging
Publicatiedatum: 28-05-2004

Een eerdere waarschuwing van de politie had kennelijk geen effect voor een 50-jarige Edenaar, die van de rechter een ontzegging van de rijbevoegdheid had gekregen na een eerder vergrijp. Zijn landbouwvoertuig werd donderdag door de politie in beslag genomen, nadat agenten de Edenaar ermee hadden zien rijden over de Veenderweg in zijn woonplaats. Daarnaast kreeg hij een proces-verbaal. Een ontzegging van de rijbevoegdheid geldt voor alle motorvoertuigen. Daaronder vallen niet alleen auto's, maar ook bromfietsen en landbouwvoertuigen, waarvoor geen rijbewijsplicht geldt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk - Nijkerker verdacht van mishandelen stiefzoon
Publicatiedatum: 28-05-2004

Een 39-jarige Nijkerker moet van justitie voor de rechter verschijnen wegens onder meer mishandeling. De man wordt ervan verdacht zijn 13-jarige stiefzoon te hebben mishandeld en bedreigd. Ook zijn ex-vrouw zou hij hebben bedreigd.

Begin maart komt het tot een treffen tussen de 39-jarige verdachte en het 13-jarige slachtoffer, in de woning van zijn 45-jarige ex-vrouw. Bij een ruzie over wie er nou met een speelgoedautootje mocht spelen zou de Nijkerker hardhandig hebben ingegrepen. Toen zijn ex-vrouw trachtte de boel te sussen moest ook zij het ontgelden en zou klappen hebben moeten incasseren.

Koffer
Bij de onenigheid over het speelgoed zou de Nijkerker het 13-jarige slachtoffer met een gereedschapskoffer hebben geslagen. Ambulancepersoneel, dat het slachtoffer later onderzocht, kon echter geen ernstig letsel vaststellen. Na het incident zou het slachtoffer zijn stiefvader van uit een geopend raam nog hebben uitgescholden. Dat zou voor de verdachte vervolgens aanleiding zijn geweest om de woning van zijn ex-vrouw wederom binnen te gaan, waarna er een schermutseling zou hebben plaatsgevonden tussen de ex-vrouw en de verdachte. Ook zouden er bedreigingen zijn geuit, zowel aan het adres van de vrouw als aan de 13-jarige stiefzoon. De Nijkerker werd destijds kort na het incident door gewaarschuwde agenten in de woning aangehouden.

Getuigenverklaringen
De koffer bleek volgens de politie na weging een gewicht te hebben van 4 kilo. Maar volgens de verdachte Nijkerker zou er helemaal niet met de koffer zijn geslagen. En van bedreigingen zou ook geen sprake zijn geweest, aldus de verklaring van de verdachte. Onderzoek aan de hand van getuigenverklaringen van de overige huisgenoten spraken de verklaringen van de verdachte echter tegen. De rechter zal zich nu over de zaak moeten buigen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk - 330 euro voor bezit harddrugs

Publicatiedatum: 28-05-2004

Een boete van 330 euro, dat kreeg een 24-jarige verdachte uit Amersfoort van justitie opgelegd wegens bezit van harddrugs. De man werd eind maart van dit jaar op de Spoorstraat in Nijkerk onderschept door de politie.

Een routinecontrole bracht de zaak aan het licht. Eigenlijk wilden de agenten een alcoholcontrole uitvoeren, maar vanuit de auto van de Amersfoorter kwam de agenten een weedlucht tegemoet. Reden voor een wat diepgaander controle. In de auto troffen de agenten uiteindelijk enkele wikkels cocaïne aan. Uit een sok van de Amersfoorter kwam vervolgens nog een zakje weed tevoorschijn. De drugs werden in beslag genomen en de Amersfoorter moest mee naar het bureau. Daar is de man na het afleggen van een verklaring weer vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---