Provincie Overijssel

Rietkerk: 360.000 euro voor stedelijke ontwikkeling Losser

De gemeente Losser krijgt zo'n EUR 360.000 voor stedelijke vernieuwing. Gepdeuteerde Rietkerk, gisteren op werkbezoek in Losser, heeft dat bekendgemaakt. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de plannen die Losser indient.

De subsidie komt uit het investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing van het Rijk. Het geld is bestemd voor de periode 2005-2009. Waarnemend burgemeester Bolhuis en wethouder Bekke zijn blij met dit positieve nieuws en willen het geld onder andere inzetten voor vier projecten.

Centrumvoorzieningen Losser In het centrum zijn ontwikkelingen gaande omdat aanwezige functies wijzigen of verdwijnen zoals de Aloysiusschool. Deze locatie wil het gemeentebestuur een nieuwe bestemming geven.

De Gaffel
Het gebied rondom de Gaffel zal opnieuw worden ingericht met de functies wonen en winkels.

Het Zijland
Zijland is een nieuw woongebied waarbij ook extra voorzieningen in de infrastructurele werken worden gerealiseerd, zoals een rotonde en een aansluiting van de Langenkamp op de Gronausestraat.

Herinrichting centrum de Lutte In de Lutte leeft de wens voor herinrichting van het centrum. Verschillende organisaties, waaronder het school- en kerkbestuur hebben in 2001 actief gewerkt aan een plan voor een andere inrichting van de openbare ruimte in het centrum.

In het najaar maakt de provincie Overijsselprestatieafspraken maken met Losser over de gemeentelijke woonvisie. Losser moet bestuurlijke afstemming zoeken met de omliggende gemeenten, en afspraken maken met woningbouwcorporaties over de woningbouwontwikkeling.

De gemeentelijke woonvisies maken onderdeel uit van het vernieuwde woonbeleid van de provincie. In het Onderhandelingsakkoord 2003 -2007 hebben Gedeputeerde Staten aangegeven niet langer op contingenten te willen sturen, maar op kwaliteit. Naar verwachting is eind 2004 de streekplanherziening gereed.

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl © 2004 Provincie Overijssel