Politie Amsterdam-Amstelland

Verdachte dodelijke schietpartij gearresteerd
27-5-2004. Woensdagochtend rond tien uur werd een 30-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij op 14 oktober 2003 in een coffeeshop aan de Hoofdweg. Bij dit schietincident kwam Mohammed Chehkchar om het leven en werden twee personen in hun been getroffen. De verdachte werd aangehouden in een huis van bewaring in Nieuwegein waar hij voor een ander misdrijf vastzat.
---

Bestuurder ramt taxi en gaat er vandoor

28-5-2004. Een 38-jarige taxichauffeur raakte gisteren gewond toen zijn wagen vol werd geraakt door een Duitse personenauto. Volgens verschillende getuigen haalde de auto met Duitse platen met zeer hoge snelheid een vrachtauto in. Voor deze vrachtwagen reed echter de taxi. Een flinke botsing was het gevolg.

De bestuurder die het ongeluk veroorzaakte, rende in onbekende richting weg. Agenten arresteerden wel zijn vrouwelijke passagier, die nog in de auto zat.
200 bekeuringen bij controle fietsers

28-5-2004. Agenten van wijkteam De Pijp schreven bij een gerichte controle van fietsers zo'n 200 bonnen uit. De actie vond plaats tussen drie uur 's middags en acht uur ' s avonds.

Er werden ruim 180 bekeuringen uitgedeeld voor fietsen door rood. Een fiets bleek gestolen en werd in beslag genomen. Tijdens de actie werden ook 31 bonnen uitgeschreven voor overtredingen van andere weggebruikers. Het ging in veel gevallen ook om door rood rijden. Deze bestuurders krijgen binnenkort de bekeuring toegestuurd.
---

Dieven op heterdaad betrapt

28-5-2004. Vrijdagochtend rond vier uur arresteerde de politie twee mannen van 24 en 19 jaar die verdacht worden van het stelen van een motor. Zij hadden net de bewuste motorfiets ingeladen in een, naar later bleek, eveneens gestolen bestelauto.
Oplettende buurtbewoners belden 112. In eerste instantie werden de verdachten niet aangetroffen. Later vonden agenten ze in de omgeving.